Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Yeni patent: Siemens gelecekte IOTA’yı kullanabilir!

Sponsorlu İçerik

IOTA, otomotiv, lojistik, enerji ve tedarik sektörlerinde geniş kullanım alanlarına sahip bir kripto para birimi. Bosch, Volkswagen, BMW, Jaguar, Landrover ve diğer birçok tanınmış şirket IOTA Tangle‘yi kullanıyorlar. Yeni bir patent başvurusu, Alman teknoloji devi Siemens‘in de IOTA üzerinde araştırma yaptığını ortaya çıkardı.

Siemens, geçmişte IOTA‘nın potansiyelini övdü ve Tangle‘nin yeni teknolojisinin çok yönlü uygulama olanaklarına dikkat çekti. Siemens AG ve Siemens Healthcare, Espacenet Patent Araştırma platformundaki verilerin gösterdiği gibi IOTA‘ya birçok kez atıfta bulunulan 10 yeni patent başvurusu sundular.

Patent, öncelikle büyük sanayi şirketleri için oluşturulmuş ve çok büyük miktarda veri ve bilgiyi işleyebileceği, depolayabileceği ve değerlendirebileceği düşünülen dağıtılmış bir veritabanı sisteminin oluşturulmasına atıfta bulunuyor. Patente göre IOTA, olası bir teknoloji temeli olarak hizmet verebilecek yüksek performanslı ve güçlü bir “bloksuz dağıtılmış veritabanı sistemi“.

Patent başvurularında, Byteball ve IoT Zinciri (ITC) de gelecek vaat eden projeler olarak belirtildi. Siemens, gecikmeden veri akışını garanti edebilmek için yüksek işlem oranının önemli olduğu sonucuna varıyor. IOTA ekosisteminde herhangi bir işlem maliyeti yok ve Dağıtılmış Defter teorik olarak sonsuz ölçeklenebilir. Bu, IOTA‘yı Blockchain‘e dayanan ve bugüne kadar yeterince yüksek performanslı ölçeklendirme çözümleri geliştiremeyen piyasadaki diğer projelerden ayırıyor.

Volkswagen’de IOTA’da potansiyel görüyor

Volkswagen yeni bir patent başvurusunda IOTA‘ya güçlü bir Dağıtılmış Defter Teknolojisi (DLT) olarak bahsetti. Burada da IOTA‘ya çok geniş bir şekilde yer verildi. Bununla birlikte, DLT’ye dayanan, büyük miktarda veriyi merkezi olmayan ve kurcalamaya dayanıklı bir şekilde depolayabilen bir yazılım çözümü olarak birçok patent başvurusunda vurgulandı.

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu