Altcoin HaberleriDiğerleriManşet

Zcash, Heartwood Güncellemesini Tanıttı

Sponsorlu İçerik

Electric Coin Company (ECC), Zcash (ZEC) için bir sonraki büyük yükseltme olan Heartwood ağ yükseltmesinin ayrıntılarını paylaştı. FlyClient desteği ile birlikte çalışabilirliği geliştirmeyi ve madencilerin ödüllerini doğrudan korumalı bir işlem olarak almasını sağlamayı amaçlıyor.

Topluluk daha hızlı büyüme, benimsenme ve genişleme gibi konuları ele almak için “Heartwood” adını seçti. Heartwood, etkinleştirme tarihi ikinci çeyrekte ilan edilecek 2 Zcash iyileştirme teklifi olan ZIP 221 (FlyClient) ve ZIP 213 (Shielded Coinbase) içeriyor.

İki iyileştirme teklifi, Haziran 2019’da topluluk forumu aracılığıyla yapıldı. O zamandan beri, Electric Coin Company, Heartwood’un güvenliğini gözden geçirdi ve yükseltme işleminde fikir birliği sağlamak için Zcash Vakfı ve diğer taraflarla beraber çalıştı.

Heartwood Tam Olarak Ne İşe Yarayacak?

FlyClient, daha fazla Blockchain birlikte çalışabilirliğini mümkün kılacak ve aynı zamanda hafif istemci kullanım durumlarını teşvik edecek. ZIP, Zcash blok başlık biçiminde değişiklikler yaparak hafif istemciler için daha verimli bir çalışma yöntemi ve gelecekte FlyClient protokolünün benimsenmesini sağlayacak.

Bu, Zcash Basitleştirilmiş Ödeme Doğrulaması (SPV) kanıtlarının Ethereum gibi blok zincirlerinde doğrulanmasına olanak tanıyarak daha kolay çapraz zincirleme iletişim sağlayacak. Ayrıca, mobil veya IoT cihazları gibi kaynak kısıtlı istemciler için bant genişliğini ve bellek gereksinimlerini de azaltacak.

Shielded Coinbase olarak da bilinen ikinci gelişme olan ZIP 213 ve blok ödülünün madencilerin cüzdanlarına transferini sağlayacak. Şu anda, Zcash madencileri ödülleri sadece şeffaf bir adrese gönderebiliyor, çünkü Sapling yükseltmesinden önce, çok fazla bellek ve CPU gerektiren korumalı bir işlem oluşturmak zorundalar. ZIP 213, madencilerin blok ödüllerini korumalı adresine göndermelerini sağlayacak.

Electric Coin Company yaptığı açıklamada:

”Shielded Coinbase, Zcash ağ gizliliği ve anonimlik setinin genel boyutu için önemli bir kilometre taşıdır. ZIP 213’ün ekosistem genelinde korumalı desteğe daha fazla talep olacağını öngörüyoruz.”

Ekosistemin gelecekteki finansmanını sağlamak için ZIP 1014’ü uygulayacak olan Heartwood yükseltmesi ve ağ yükseltmesi 4 (NU4) ile Zcash topluluğu 2020 için net bir yol haritasına sahip olacak.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu