Altcoin Haberleri

Dijital Dolar, Ethereum Blockchain’inde Verilebilir

Sponsorlu İçerik

ABD Temsilciler Meclisi’ndeki bir yasa tasarısı dijital dolar verilmesini öngörüyor. Blockchain Hyperledger konsorsiyumu olan eThaler projesi, Ethereum Blockchain‘inde dijital dolar ihraç etmek için kullanabilir.

Amerika Birleşik Devletleri Temsilciler Meclisi, Amerikan vatandaşlarını doğrudan desteklemeyi düşünüyor. Destek, ABD hükümeti tarafından COVID-19 salgınının ülke ekonomisine etkilerine karşı koymak için ilan edilen teşvik paketinin bir parçası. Tasarı hala tartışılırken, dijital dolar ihraç etmeyi düşünüyorlar.

Yasa tasarısı, ABD hükümetinin ülkedeki maddi durumu kötü olan vatandaşlar için 2.000 $ ve reşit olmayanlar için 1.000 $ sağlayabileceğini öngörüyor. Vatandaşların parayı almasını sağlamak için tasarı, dijital dolar ve dijital cüzdan sistemi oluşturmayı öneriyor.

Ethereum Tabanlı eThaler Projesi Kullanılabilir

Teklifin arkasındaki parlamento üyelerinin dijital dolar ihraç edebilecek projeleri var. Forbes’a göre, Hyperledger Konsorsiyumu ve eThaler projesi mükemmel bir çözüm olabilir. EThaler projesi, Ethereum blok zincirinde merkez bankası dijital para biriminin (CBDC) düzenlenmesine sağlayabilir.

Diğerlerinin yanı sıra, danışmanlık şirketleri Accenture, InfoSys ve Brezilya’daki Itau Bank da proje üzerinde çalışıyor. Grup, ConsenSys tarafından geliştirilen Ethereum‘un kurumsal bir sürümü olan Hyperledger Besu temelinde gelişiyor.

EThaler, Bitcoin gibi, ihraç eden bankanın ihtiyaç duyduğu ondalık sayılara bölünebilir. Bu özellik mikro işlemleri uygun hale getiriyor. EThaler, tasarım gereği uygulanabilir ve dayanak varlığın değerine sahip olacak (bu durumda ABD Doları). Ancak, projenin merkezden uzaklaştırılması azaltılarak da askıya alınabilir veya duraklatılabilir.

Şu anda mevcut olan bilgiler çok sınırlı. Dahası, dijital doların gerçekten birkaç gün içinde onaylanıp onaylanmayacağı tartışmalı görünüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu