Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

6 Faktör Ethereum’u Yeni Bir Seviyeye Taşıyacak

Sponsorlu İçerik

Gnosis Ürün Lideri ve Araştırmacı Eric Conner‘a göre, Ethereum orta ve uzun vadede önemli büyüme için altı temel faktöre sahip.

Conner, aşağıdaki altı elementin önümüzdeki 12 ay boyunca Ethereum‘un büyümesini sağlayacağını belirtti.

  • Merkezi olmayan finansmanın (DeFi) hızlı yükselişi
  • Mainnet’te gizlilik çözümleri
  • İkinci katman ölçeklendirme
  • Ethereum 2.0 lansmanı
  • Ethereum 2.0 ile üstün para politikası
  • ETH’nin büyümesiyle mücadele etmek için rakiplerin mücadelesi

Yukarıda belirtilen faktörlerin tümü, Blockchain ağını veri işlemede daha verimli bir protokole dönüştürmek için Ethereum açık kaynaklı geliştirici ekosisteminin vizyonu ile uyumlu.

Geçen yıl boyunca, DeFi etkileyici bir genişleme gördü. DefiPulse verileri 3.1 milyon ETH‘nin şu anda DeFi uygulamalarında kilitli olduğunu göstermekte. 190$ ‘dan ETH fiyatı ile 589 Milyon$ ‘a eşdeğer. DeFi’nin sorunsuz çalışması için, krediler, ödemeler, türevler ve daha fazlası dahil olmak üzere neredeyse tüm finansal hizmetleri içeren, ölçeklenebilirlik, ETH 2.0 ve daha iyi para politikası çok önemli.

Ölçeklenebilirlik önemli bir etkiye sahip. Çünkü, DeFi ile ödeme verileri gibi gizli bilgiler zincir halinde işlenir. Kullanıcı sayısı arttıkça, Ethereum’u aşırı yükleyerek ağın tıkanmasına neden olabilir. Para politikasındaki ve Ethereum 2.0’daki gelişmeler, birçok kullanıcı ve yatırımcı için daha belirsiz kavramlardır. Ancak, özellikle DeFi kullanımı mevcut seviyelerden daha da artarsa çok gereklidir.

Para politikası veya bazı yatırımcıların bunu ekonomik bant genişliği olarak tanımladığı gibi, toplam Ethereum arzı ve bunun yüzde kaçının merkezi olmayan uygulamalarda (DApps) kullanıldığı anlamına gelir.

Ethereum‘un tedariki, DeFi’nin hızlı bir şekilde benimsenmesini desteklemek için yeterli değilse, Fitzner Blockchain Consulting’ten Lucas Campbell, tüm talebi engellemek için Ethereum ağına bir yük getirdiğini açıkladı.

Lucas Campbell:

“İzinsiz finans Ethereum’un değer güdümlü kullanım örneğiyse, her biri küresel finansı beslemek için toplam ekonomik bant genişliğinin %5-10’unu tüketen en büyük para protokolleri söz konusu değildir. Bununla birlikte, Ethereum’un dünyaya başarılı bir şekilde izinsiz, güvensiz finans sunabilmesi için, onu desteklemek için büyük miktarda ekonomik bant genişliği gerekecektir.”

DeFi‘nin önümüzdeki yıllarda Ethereum‘un birincil kullanım örneği olmaya devam edeceğini varsayarsak, ölçeklenebilirlik temeldir ve para politikası veya ekonomik bant genişliği gibi diğer unsurların da benzer şekilde gelişmesi gerekecek.

Conner, Ethereum‘un DeFi için önemli talebi destekleme konusunda başarılı olmak için tüm unsurlara sahip olduğunu vurguladı. Bu da küresel pazardaki en iyi akıllı sözleşmeler blok zinciri protokolü olarak konumunu koruyacak.

Ethereum’un Zayıf Noktası

Daha sıkı geliştirici toplulukları ve iyi finanse edilmiş operasyonları olan daha küçük Blockchain ağlarıyla karşılaştırıldığında, Ethereum Blockchain’e değişiklik önermek, uygulamak ve entegre etmek genellikle daha zordur.

Bitcoin dahil olmak üzere her büyük Blockchain ağı için aynı zorluk var. Bu nedenle, Ethereum’un yeni değişiklikleri uygulama hızında daha küçük blok zincir ağları üzerinde bir dezavantajlı olduğu düşünülebilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu