Altcoin HaberleriEthereum Haberleri

Akomba Labs & BloXroute ETH Block Üretimi İçin Çözüm Sunuyor

Sponsorlu İçerik

Blockchain başlangıcı BloXroute ve Akomba Labs, Ethereum Blockchain üzerindeki blok üretim süresini yarıya indiren bir çözüm geliştirdi.

Şimdi Ethereum Blockchain için bir Blockchain danışmanlığı ve ürün geliştirme firması Akomba Labs için bir atılım olabilir. Ethereum Blockchain üzerinde blokların iki kat daha hızlı oluşturulmasını sağlayan bir çözüm önerdi. Akomba Labs‘in BloXroute ile işbirliği içinde 11 Kasım  ve 27 Kasım tarihleri arasında Singapur merkezli bir Ethereum düğümünde BloXroute’in Blockchain Dağıtım Ağını çalıştırdığını gösteriyor.

Sonuçlar, Blockchain yayılma süresinin ortalama 360 milisaniyeden 172 milisaniyeye düştüğünü göstermiştir. Blockchain yayılma süresi, belirli bir blok zincir boyunca düğümlerin yeni bir bloğun varlığından haberdar olmaları için geçen süreyi belirtir.

BloXroute CEO’su Uri Klarman:

“Ethereum, ölçeklenebilirlik darboğazının yandığını, diğer Blockchain’lerden daha fazla hissediyor. İvme kaybediyor, pazar payını kaybediyor. Sorunu hissediyorlar. Diğerlerinin çoğu yok.”

BloXroute’un Blockchain Dağıtım Ağı, Blockchain üzerinden gönderilen bir işlemin boyutunda küçültme kullanmaktadır. Bu, elbette, bir çalışma kanıtı modelindeki ücretleri düşürür ve ayrıca işlem boyutunun küçülmesinden dolayı, ilave yük açısından Blockchain’in kendisine eklemeden ağ hızlarını arttırır. Tüm düğümlerde farkındalık yaratır ve aynı zamanda işlem onayını başlatmak isteyen düğümlerin bunu yapmasına izin verir, çünkü düğümlerin hepsi gelen bloğun varlığının farkındadır.

BloXroute CEO’su Uri Klarman:

“Bloğun tamamını göndermiyoruz, çünkü diğer ağ geçitleri oradaki işlemi biliyorsa, gerçek verileri göndermeniz gerekmez.”

Eylül ayında, ilk testler de olumlu sonuçlar vermiş ve işlem hızları% 25’e kadar artmıştır.

İşlem ücretleri Ethereum Blockchain için bir sorun haline geldi ve bunu düzeltmek için birçok çözüm masaya getirildi. Ethereum madencileri, kalabalık Blockchain’in azaltılmasına yardımcı olacak bir hareket olan gaz sınırlarını marjinal olarak artırmak için zaten oy kullandı, ancak bunun yerine kalan alan onlara yüksek gaz ücretlerini ödeyebilenler için rekabet etti ve fazlasıyla azaldı.

Bu yıl Ethereum için harika bir yıl olmadı. Blockchain üzerinde meydana gelen sorunları çözmek için tasarlanan hardfork uygulanması için belirtilen hedeflerine ulaşamadı.

Son hardfork ertelenmesi, eğer Ethereum tüm yerelleşmiş uygulamaların kralı (D’apps) olarak geri sıçrayabiliyorsa, çok endişeli. Programatik çalışma kanıtının getirilmesi, eleştirmenlerin Vitalik Buterin’de yavaş ilerlemenin devam etmesiyle sonuçlanmasına neden oldu.

BloXroute çözümü işe yararsa, gelecekteki hardfork da eklenebileceğini veya gelecekte büyük madenlerde konuşlandırılabileceğini belirtmekte fayda var.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu