Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

Analiz şirketi: Ethereum değerinin çok altında

Sponsorlu İçerik

Dört kilit göstergeye dayanarak, Alman analiz şirketi Blockfyre, Ethereum‘un önemli ölçüde değerinin çok altında olduğu sonucuna vardı. Ayrıca, Mythos Capital’in kurucusu Ryan Sean Adams, Ethereum‘un değerinin en az %50 altında olduğu Gaz kullanımı analizini paylaştı.

Altcoin‘lerin büyük çoğunluğu, 2017 boğa koşusu sırasında ulaştıkları tüm zamanların en yüksek seviyelerinden hala çok uzak. Bitcoin, 20.000 dolarlık tüm zamanların en yüksek seviyesinden sadece %55 uzakta olsa da, altcoin‘ler çok geride kaldı. Ethereum bile bu eğilimi tersine çeviremedi ve tüm zamanların en yüksek seviyesinden %85 oranında düştü.

Ancak, araştırma şirketi Blockfyre‘e göre, Ethereum açıkça değerinin çok altında. Blockfyre dün bunu Ethereum ekosisteminin dört temel göstergesine göre değerlendiren bir analiz yayınladı; geliştirici etkinliği, gaz tüketimi, madenci bakiyeleri ve ortalama yatırım yaşı. Analiz şirketinin açıkladığı gibi, dört metriğin tamamındaki olumlu eğilim, Ethereum‘un şu anki 200 dolar fiyatı ile değerinin çok altında olduğunu ve fiyat artışına gidebileceğine dair güçlü bir argüman.

Blockfyre‘ın belirttiği gibi, Ethereum Vakfı ve geliştiricileri, fiyattan bağımsız olarak 2014’ten bu yana ağ için geliştirme faaliyetlerini sürekli olarak artırdı. Şirkete göre, bu ağın sağlığını ve büyük potansiyelini gösteriyor.

Blockfyre’e göre Ethereum‘da yükselişin bir başka nedeni, ETH‘nin adreslerde taşınmadan ne kadar süre kaldığını gösteren “yatırılan dolarların yaş” metriği. Bu metrik 2018’den beri istikrarlı bir şekilde arttı ve son zamanlarda tüm zamanların en yüksek seviyelerini kaydetti. Blockfyre’e göre, bu yatırımcıların ETH‘yi mevcut fiyattan biriktirmeyi ve tutmayı tercih ettiklerini gösteriyor.

Kullanılan Gaz miktarı Ethereum ağının sağlığını gösteriyor. Bu, sürekli artıyor ve şu anda yeni zirvelere ulaşıyor.

Blockfyre’e göre, Ethereum ağındaki madencilerin ETH‘leri istikrarlı bir şekilde artıyor, bu da giderlerini karşılamak için satmak zorunda olan madencilerin bile ETH‘yi mevcut fiyat seviyesinde tutmayı tercih ettiğini gösteriyor.

Uzmanlar aynı fikirde; Ethereum değeri düşük

Şu anda, Ethereum‘un değerinin düşük olduğu görüşünü paylaşan sadece Blockfyre değil. Mythos Capital’in kurucusu Ryan Sean Adams da bu görüşü bir gün önce Blockfyre’den bağımsız olarak paylaştı. Bir blog yazısında Adams, fiyat ve işlem ücretleri arasındaki tarihsel korelasyon devam ederse ETH fiyatının en az %50 artabileceğini açıkladı.

Tezini desteklemek için Adams, son dört yıl içinde Ethereum fiyatının, işlemlerini işlemek için Ethereum kullanıcılarının ödediği işlem ücretleri ile yakından ilişkili olduğunu gösteren bir grafik paylaştı. Artan piyasa faaliyeti nedeniyle, özellikle Tether (USDT) ve stabilcoin’ler için rekor hacim kaydedildi. DeFi uygulamalarında ücretler son haftalarda hızla arttı. Buna karşılık, Ethereum fiyatı durdu. Bu nedenle, tarihsel ilişki devam ederse, Adams‘a göre ETH en az %50 oranında yükselecek.

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu