Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

Arca, Ethereum’da ilk SEC kayıtlı fonunu başlattı

Sponsorlu İçerik

Dijital varlık yatırım şirketi Arca, ilk SEC kayıtlı fonu Arca ABD Hazinesi’nin Ethereum‘da başlatıldığını duyurdu.

Dijital varlık yatırım firması Arca, Arca ABD Hazine Fonu’nun başlatıldığını açıkladı. Ürün ilk olarak Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) 1940 Yatırım Yasası’na kayıtlı. Ve Ethereum Blockchain’inde faaliyet gösterecek.

Ethereum, ilk SEC kayıtlı kripto fonunu kullanıyor

Basın açıklamasına göre, fon Arca’nın hisselerini ArCoin adı verilen dijital menkul kıymetler olarak sunuyor. Dijital menkul kıymetler, Ethereum Blockchain’inde ERC-1404 token’ine dönüştürülecek. ERC-20 standardından farklı olarak ERC-1404, işlemlerin kısıtlanmış ve yetkili adreslerle sınırlı olmasına izin veriyor. Bu, işlemlerin her zaman denetim makamının gözetimi altında yapılmasını sağlıyor. Bu nedenle Arca, SEC’in onayını aldı.

Buna ek olarak, Arca’nın fonu müşterilerine net varlık değeri, iflas koruması ve periyodik olarak denetlenen mali tablolar hakkında günlük raporlar sunacak. Fon ayrıca varlıkları bağımsız bir yönetim kurulu tarafından denetlenecek olan yasal menkul kıymet olarak tutacak. Aksi takdirde, yatırımcıların çeşitli kullanım durumları olacak. Örneğin, yatırımcılar ArCoin’i doğrudan Ethereum ağını kullanarak aktarabilirler. Finansal kurumlar, geleneksel bankacılığın hizmet sunmadığı sektörlerde krediler, hazine yönetimi ve ödemeler için ArCoin’i kullanabilirler.

Arca fonuna yatırım yapmak için web sitelerini ziyaret etmek gerekiyor. Yatırımlar şu anda kullanılabilir ve yatırım başına en az 1.000 dolar. Açıklamaya göre, hissedarlar fonun transfer acentesinde bir hesap açmak ve Müşteri Tanı / Kara Para Aklamayı Önleme işlemini tamamlamak zorundadır. Yatırım yapıldıktan sonra, tahakkuk eden faiz doğrudan yılın her çeyreğinde ArCoin sahiplerine ödenecek.

Arca’nın CEO’su Rayne Steinberg, Arca fonunun başlatılmasının “öncü ve dönüştürücü” bir adım olduğunu belirtti. Steinberg, geleneksel finans sektörünün kripto paralara ve Blockchain teknolojisinin izin verdiği yeniliğe yaklaştığını memnuniyetle karşıladı.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu