Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

Consensys, Ethereum tabanlı bir platform başlattı

Sponsorlu İçerik

ConsenSys, Ethereum tabanlı bir e-spor platformu başlatmak için Kuzey Amerika Kolej Ligi (NACL) ile bir ortaklık yaptığını açıkladı. Platform, ligin turnuvalarına katılan oyuncular için ödeme süreçlerini iyileştirecek.

ConsenSys, Ethereum tabanlı bir e-spor platformu başlatmak için Kuzey Amerika Kolej Birliği (NACL) ile ortaklığını duyurdu. Platform, bir turnuvada lig oyuncularına ödeme yapma ve sorunları bildirme sürecini otomatikleştirecek ve hızlandıracak.

Kuzey Amerika Kolej Ligi, Amerika Birleşik Devletleri merkezli elektronik spor (e-spor) ve eğlence için kar amacı gütmeyen bir kuruluş. Bu alanda rekabetçi oyunların yayınını ana akım eğlence ile birleştiren ilk lig. Ayrıca, NACL 200’den fazla üniversiteye bağlı ve son 6 ayda küresel ortalama kitlesi 400.000 ile 500.000 arasında. Lig genellikle NBA 2K20, Madden, League of Legends, Fortnite gibi oyunların turnuvalarına ev sahipliği yapıyor.

Oyuncular DAI veya Ethereum ile hızlı ödeme alacaklar

Ethereum Blockchain tabanlı platform, oyuncuların bir turnuva ile ilgili bir sorunu bildirme şeklini ve sonuçların gözden geçirilmesi için geçen süreyi geliştirmek için oluşturuldu. Böyle bir durumda, yöneticilerin ve üçüncü tarafların herhangi bir iddiayı ve turnuvanın sonucunu manuel olarak doğrulamaları gerekiyor. Ancak, inceleme süreci yavaş olabilir ve oyuncuların ödemelerini alması için geçen süreyi bile etkileyebilir.

Bu son nokta özellikle platform için önemli ve yeni çözümle geliştirilecek. Ortaklık, oyuncuların otomatik olarak bir kripto para cüzdanı ile ödeme almalarına izin verecek. Ayrıca, oyuncunun cüzdanı yoksa, stabilcoin DAI veya ETH ile ödeme almak için bir tane oluşturulacak. Oyuncu seçerse, oyuncuların kazançları fiat para ile değiştirilebilir.

Turnuvalar kazananlara genellikle 500 dolar ödüyor. Artık platform, bir oyuncuya performansı veya etkinliğe yapılan ziyaret sayısı için ödeme yapmayı mümkün kılacak. Ayrıca ödemelerde daha fazla şeffaflık sağlayacak. Yapılan açıklamaya göre, NACL ve ConsenSys iki ay önce ilk testi yaptılar. Bu testteki oyuncular ödemelerini DAI ile aldılar. Kumar şirketi başkanı Chris Gonsalves, platformun avantajları hakkında şunları söyledi:

”Diğer çevrimiçi ligler için, hem oyunculardan hem de takımlarından etik olmayan ve şeffaf olmayan davranışlardan sayısız şikayet vardı. Bu, ödeme almak için aylarca bekleyen takımlar, asla ödeme yapılmaması ya da ligin kendisinin sponsorluk parasını yanlış tahsis etmesi suçlamaları olabilir. Artık, belirli görüntülemeleri veya sosyal medya metriklerini elde etmeyi temel alan bonus ödemeleriyle ekipler, oyuncular ve oyun geliştiricileri arasında gelir sözleşmesini akıllı sözleşmeye programlayabilirsiniz.”

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu