Altcoin HaberleriEthereum Haberleri

Veriler, DeFi’nin büyümeye devam edeceğini gösteriyor

Sponsorlu İçerik

Analiz firması Dune’dan gelen veriler, 400.000 Ethereum adresinin DeFi protokollerini kullandığını gösteriyor.

Ethereum’daki “DeFi ateşi“, kripto para alanındaki en çok konuşulan konu haline geldi. Yatırımcılar protokollerin sunduğu fahiş karlardan pay alabilmek için, DeFi sektöründe Kilitlenen Toplam Değeri tüm zamanların en yüksek seviyelerine taşıdılar. Haberimizin hazırlandığı sırada, DeFi sektöründe kilitlenen toplam değer 7.88 milyar dolardı. Ancak gerçek yükseliş yeni başlamak üzere olabilir.

Analist Byzantine General tarafından paylaşılan ve analiz firması Dune’dan elde edilen veriler, bu sektöre katılımın nispeten düşük bir şekilde geliştiğini ortaya koyuyor. Aşağıdaki grafikte de görülebileceği gibi, DeFi sektörü ile etkileşime giren kullanıcı sayısı 400.000’e yakın.

Veri analiz firmasına göre bir kullanıcı, tek bir ETH adresine eşdeğerdir. Ancak, tek bir kullanıcının birçok adresi olabileceğinden, Dune yukarıdaki sayıyı yalnızca bir tahmin olarak sunuyor. Gerçek kullanıcı sayısı çok daha düşük olabilir.

defi kullanici sayisi

Byzantine General, Dune’nin 400.000’lik ilk rakamına işaret ederek, düşük kullanıcı sayısının “balonun henüz patlamaya yakın olmadığını” belirtti. Karşılaştırmak gerekirse, Etherscan verilerine göre 112.724.043 benzersiz Ethereum adresi var. Yani bu sektör için büyüme potansiyeli hala çok büyük.

Bununla birlikte, Ethereum’un zaten güçlü bir sınırlama ile karşı karşıya olduğunu dikkate almak gerekiyor. DeFi sektörünün hızlı büyümesinin neden olduğu tıkanıklık, işlem ücretlerinde benzeri görülmemiş bir artışa neden oldu. EthGasStation’dan alınan veriler, Ethereum ağında doğrulanacak bir işlem için standart ücretin şu anda 199 Gwei olduğunu gösteriyor. Bunu bir perspektife koymak için, önceki yıllarda yüksek tıkanıklık dönemlerinde 10 Gwei oranının yüksek olduğu düşünülüyordu.

Ethereum DeFi sektörü sürdürülebilir mi?

Ethereum’un DeFi sektörünün benzeri görülmemiş büyümesi de birçok kişinin sürdürülebilirliğini düşünmesine neden oldu. Ethereum’un ortak yaratıcısı Vitalik Buterin, DeFi sektörüne yönelik en kritik açıklamalarından birini yaptı. Buterin, kullanıcıların şu anda yield farming yoluyla elde edilen kazancın sürdürülemez olduğunu belirtti. Chainlink kurucu ortağı Sergey Nazarov da aynı fikirde.

2020’nin Akıllı Sözleşme Zirvesi’nde konuşan Nazarov, kullanıcıların elde ettiği devasa kârların sona ereceğini söyledi. Ancak Nazarov, “açgözlülük aşaması” sona erdiğinde protokollerin çevrimiçi kalacağını belirtti.

Uniswap, tarihte ilk kez Coinbase Pro’yu geride bıraktı

Bu arada, merkeziyetsiz borsa Uniswap, tarihte ilk kez işlem hacminde Coinbase Pro’yu geride bıraktı. Uniswap, son 24 saatte işlem hacminde %70’lik artışla 500 milyon doların üzerine çıktı. Coinbase Pro ise yalnızca 416 milyon dolara ulaştı.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu