Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

2020 DeFi Yılıysa, Ethereum Neden Yükselmiyor?

Sponsorlu İçerik

DeFi pazarlarında kilitlenen teminatın toplam dolar değeri tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Defipulse.com‘a göre, bu kilometre taşı daha fazla yatırımcının kripto paralarını kilitlemesiyle 2.15 milyar dolara ulaştı.

Merkezi Olmayan Finans (DeFi) Yılı

Bir aydan daha kısa bir sürede gelişen DeFi endüstrisinde akıllı sözleşmelerde kilitlenen teminat miktarı iki katına çıktı. Compound Finance, %31 pazar payıyla hala en baskın platform. Ancak diğer platformlarda büyümeye devam ediyor.

Kraken İş Direktörü Dan Held, 2017’nin ICO yılı, 2018’in stabilcoin yılı ve 2020’nin DeFi yılı olduğunu belirtti.

Ethereum ne zaman yükselecek?

DeFi token’leri KNC, SNX, Ren, BNT, COMP ve BAL geçtiğimiz ay içinde üç haneli yükselişler kaydetti. Birçoğu, Ethereum‘un bu DeFi patlaması sırasında neden yükselmediğini merak etmeye başlıyor.

ETH fiyatı son birkaç gün içinde biraz hareket etti. Yaklaşık %10 artışla ağır direnç bölgesi olan 250 doların altına kadar yükseldi. Bununla birlikte, uzun vadeli tabloya baktığımızda stabil ilerlediğini görüyoruz. Ethereum DeFi‘den fiyat açısından fayda sağlayamadı.

Bunun en büyük nedeni ise ölçeklenebilirlik sorunu. Ethereum ağır yük altında: işlemler hızlanırken, ağ ücretleri yükseliyor. Ethereum ağını kullanma maliyetleri, geçen ay Bitcoin’e kıyasla daha yüksekti. Bu, DeFi’deki küçük operasyonları mevcut gaz oranlarında sürdürülemez hale getiriyor.

Yalnızca katman 2 ölçeklendirmesi tam olarak uygulandığında ve ağ, saniyede binlerce işlemi gerçekleştirebildiğinde Ethereum fiyat açısından hareket etmeye başlayabilir. Bunun gerçekleşmesi için ETH 2.0‘ın bu yılın sonuna kadar uygulanması gerekiyor. O zamana kadar, ETH’nin hazırda beklemesi muhtemel görünüyor.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu