Ethereum Haberleri

Deribit’te ETH Opsiyon Ticaret Hacmi ilk kez Bitcoin’i geçti

Sponsorlu İçerik

Kripto türev borsası Deribit, Pazartesi günü ilk kez alışılmadık bir trend yaşadı: Ether (ETH) opsiyon işlem hacmi, Bitcoin (BTC)‘in işlem hacmini geçti.

Bitcoin opsiyonları için toplam işlem hacmi Pazartesi günü 879,5 milyon dolar iken, Ether‘inki 1,32 milyar dolardı, ki bu %50 daha fazlası anlamına geliyor.

Opsiyonlar, sahiplerine belirli bir süre içinde belirli bir fiyattan bir varlığı alma veya satma hakkı veren türev sözleşmeleridir.

Deribit, ticaretin dönüşü hakkında hiçbir fikri olmadığını aktardı. Ancak bunun olası nedeni, ETH‘nin son birkaç ayda BTC‘nin fiyatından önemli ölçüde daha iyi performans göstermesi.

ETH‘nin fiyatı son bir yılda %1.400′ün üzerinde yükselirken, Bitcoin‘in fiyatı yaklaşık %550 arttı.

Bununla birlikte, aylık bazda, BTC opsiyonlarının Deribit‘teki işlem hacmi ETH’den dört kat daha yüksek. Nisan ayında borsa, BTC opsiyon işlem hacminde yaklaşık 33 milyar dolar, ETH opsiyonlarında ise yaklaşık 8 milyar dolar hacim gördü. Deribit, verilere göre %85‘in üzerinde pazar payına sahip en büyük Bitcoin opsiyon borsası olarak biliniyor.

Bitcoin şu anda yaklaşık 55.800 $‘dan işlem görüyor ve ETH, ise yeni bir ATH hazırlığı yaptığı 3.430 $‘ dan fiyatlandırılıyor.

Ethereum ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Ethereum Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak için, Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu