Altcoin HaberleriEthereum Haberleri

En az 0.1 ETH tutan adreslerin sayısı rekor kırdı

Sponsorlu İçerik

Ethereum‘un popülaritesi, yatırımcılar arasında büyümeye devam ediyor, çünkü en az 0.1 ETH‘ye sahip olan EOA adreslerinin sayısı, son zamanlarda üç milyonu aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti.

Kripto para analiz şirketi Glassnode, en az 0.1 ETH içeren Ethereum adreslerinin sayısı ile ilgili verileri yayınladı. Bilgilere göre, bu tür adresler yılın başından bu yana yüzde 10.9 arttı ve ilk defa üç milyonu geçti. Bunun yalnızca harici hesaplar (EOA’lar) için geçerli olduğunu belirtmek gerekiyor.

Yukarıdaki grafik, bu tür adreslerin en önemli artışının 2017 ortasından 2018 başlarına kadar 500k’ın altından 2.5 milyona kadar arttığını gösteriyor. Bu dönemde, Ethereum, ICO patlaması nedeniyle kripto para yatırımcıları arasında popüler hale geldi.

Başka bir korelasyon, Ethereum adreslerinin en az 0.1 ETH bakiyesiyle hızlı bir şekilde yükselmesi ile fiyatı arasında meydana geldi. 2017 sonu ve 2018 başı parabolik fiyat artışı sırasında ve bu tür adreslerin büyümesinin ortasında, Ethereum tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 1.400 dolara ulaştı.

Ethereum‘un fiyatı o zamandan bu yana önemli ölçüde düşmesine rağmen, bu adreslerin sayısı 2020’de tekrar artmaya başlamadan önce birkaç yıl boyunca sabit kaldı.

Kurumsal yatırımcılar Ethereum kabul ediyor

Öncelikli olarak kurumsal yatırımcılara hizmet veren şirket olan Grayscale Investments, piyasa değeri ile ikinci kripto para birimine olan ilginin arttığını doğrulayan veriler de sundu.

İlk olarak, son araştırmalar, şirketin tüm müşterilerinin taleplerini karşılamak için 2020’de çıkarılan tüm Ethereum‘ların yaklaşık yüzde 50’sini satın aldığını gösterdi. Şirket ETH hisselerini yüzde 750 prim ile satıyor. Diğer bir deyişle, Grayscale aracılığıyla satın alan kurumsal yatırımcılar, Ethereum‘u 2.000 dolar fiyat ile satın almayı tercih ederken, spot fiyatı 235 dolar seviyesinde seyrediyor ve fonları saklamak, aktarmak veya yönetmek zorunda kalmaktan kaçınıyor.

Tüm bu veriler, Ethereum yatırımcılarının, ETH 2.0‘ın lansmanına hazırlanırken ciddi gelişmeler olmasını bekleyip beklemediği sorusunu gündeme getiriyor. Uzun zamandır beklenen yükseltmenin piyasaya sürülmesi, mevcut proof-of-work konsensüs algoritmasından proof-of-stake‘e geçirecek. Bu nedenle, Ethereum ölçekleme ve güvenlikle ilgili devam eden sorunları düzeltmeyi amaçlıyor.

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu