Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet
Trend

ETH madencilik zorluğu tüm zamanların en yüksek seviyesinde

Sponsorlu İçerik

Ethereum madencilik zorluğu 27 Kasım’da tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. İkinci en büyük kripto para olan ETH 511 dolara yakın işlem gördüğü süreçte madencilik zorluğu 3.719 terahash‘a sıçradı.

Veri sağlayıcısı Glassnode’un paylaştığı verilerde, bu tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 21 Kasım’da 3.650 terahash ile işaretlenen ve iki yılın en yüksek seviyesinin hemen ardından yeni bir seviye kaydı gerçekleşti.

Madencilik zorluğu, Ethereum blockchaninde blokları çıkarmanın ne kadar zor olduğunu ve ayrıca işlemlerin işlenmesiyle ilişkilendirildiğini vurguluyor. Kripto paranın madencilik zorluğu, ağdaki aktif madencilerin sayısı ile belirleniyor ve madencilerin hesaplama gücündeki artış, genellikle zorluğu artırıyor. Mevcut durumda, madencilerin çabalarına rağmen ETH bloklarını çıkarmak daha zor hale geldi.

Bu, Binance‘ın 26 Kasım’da karşılaştığı gecikme sorununa etki eden bir faktör gibi duruyor. Binance CEO’su Changpeng Zhao konu ile alakalı şunları söyledi:

“Küçük bir sorundu, ETH ağı tıkalı. Birçok reddedilen, sıkışma nedeniyle para çekme işlemlerini bir süre duraklatmıştık. Şimdi hepsi yeniden başladı. “

Ethereum’un madencilik zorluğu yılın başından bu yana artıyor, ancak Ağustos ayındaki Merkeziyetsiz Finans [DeFi] daha da artmasına neden oldu. DeFi platformunun aldığı ilgi, ağdaki aktivitenin artmasına ve dolayısıyla zorluğun artmasına neden oldu.

Önceki etkenler fiyat ve DeFi olsa da, madencilik zorluğundaki mevcut artış, düşen fiyata rağmen gerçekleşti. Fiyat geçen yıl gözlemlenenden daha yüksek olmasına rağmen, zirve 623 $ olarak kaydedilmiş durumda. Ethereum yakında faz 0 lansmanına yaklaşıyor ve piyasa faaliyeti, zorluğun yeni bir zirve oluşturup oluşturmayacağını veya herhangi bir değişikliğe tanık olup olmayacağını belirleyecek.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu