Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşetSon Dakika

Ethereum Arzı Zamanla Daha da Genişliyor

Sponsorlu İçerik

Son on yıla bakıldığında, dijital varlık piyasaları muazzam bir başarı elde etti. Mt Gox ağ güvenliği ve varlık koruması konusunda ciddi endişeler yaratması sektöre ilk darbelerden biriydi.

Mt.Gox çalışırken dünyadaki toplam BTC işlemlerinin %70‘inden fazlasını gerçekleştirdi. Saldırıdan sonra yaşanan felaketin piyasaya en büyük yararı, yaşanan değişim tehlikeye atılma tehdidini ortadan kaldırmak için kendi faaliyetlerini takip etmenin ne kadar önemli olduğu ortaya çıktı.

Coinmetrics’in en son ağ durum raporu, şu anda var olan borç miktarının risk altında olup olmadığını cevaplamak amacıyla dünyadaki büyük borsalar tarafından tutulan Bitcoin ve Ethereum miktarını araştırdı ve analiz etti. Rapor, BTC ve ETH‘nin tedarikini ve örneklenen borsalar listesine girip çıkan bir dizi token izledi.

Son 5 yıl içerisinde büyük borsalarda piyasanın elinde tuttuğu ETH miktarının BTC‘den farklı olarak süreklilik yaşamadığı daha stabil olduğu gözlendi. Yukarıdaki grafikte, 2017’nin boğa piyasası anında ETH hacminin ve 2018 boyunca da önemli ölçüde değer kaybettiği gözlemlendi. Ancak, seviyeler toparlandı, ancak 2016 ile 2017 arasında olduğu kadar yüksek değiller.

Bu dönem zarfında çeşitli borsalar tarafından biriktirilen ETH zamanla değişime uğradı. Kraken, ETH’nin takas edilebilir hale geldiği ilk büyük borsa oldu, bu yüzden büyük bir hacim kazandı. Ancak, seviyeler Ocak 2017’de 9 milyon iken Ocak 2018’e kadar 3 milyona düştü.

CoinMetrics’in yayınladığı raporda, “Ocak 2020 itibariyle Huobi, Bitfinex ve Binance sırasıyla %23, %20 ve %15 ETH arzına sahipti.” Rapor ayrıca, belirli borsalarda önemli olaylar kaydedildiğinde ETH’nin zincir içi değişim arzını da analiz etti.

Poloniex başlangıçta büyük ölçüde kontrolsüz bir pazarda iyi performans gösterdi. Borsa, 2016-2017 arasında önemli altcoin ticaretini gerçekleştirdi, ancak 2017’nin sonunda borsa belirli sorunlara tanık oldu ve yeni kullanıcı akışıyla baş edemedi. Şubat 2018’de, altyapısını geliştirmek için Circle tarafından satın alındı. Bununla birlikte, Poloniex’in ETH yatırımlarını olumsuz etkiledi. Borsa tarafından elde edilen ETH, periyodik olarak düştü ve Kasım 2019’a zamanı fiyatlaması Ocak 2016’dan bu yana en düşük seviyedeydi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu