Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

Ethereum arzının yüzde 80’i karda: Bu ne anlama geliyor?

Sponsorlu İçerik

Teknik açıdan bakıldığında, Ethereum’un fiyat hareketi son zamanlarda nispeten zayıf. Ethereum, Bitcoin‘in fiyat hareketini yakından takip ediyor ve sürdürülebilir bir yükseliş trendi elde etmek için mücadele ediyor. Ancak, veriler yatırımcıların kripto para biriminin son dönemdeki gerilemesi boyunca yoğun bir şekilde birikim yaptığını gösteriyor.

Bu birikim sonucunda ETH arzının %80’i artık karlılık durumunda olduğundan, yatırımcıların kârlılığını tarihi bir direnç bölgesine ulaşmaya yöneltti. Geçmişte, bu sadece kısa süreler boyunca sürdü ve bu yüzdeye ulaştığında hızlı düşüşler yaşandı.

Ethereum, tepe oluşturma işaretlerini gösteriyor

Ethereum, son birkaç gündür, her iki yönde belirleyici bir ivme kazanmak için mücadele ediyor. Bu konsolidasyon büyük ölçüde ETH‘nin Bitcoin ile yakın korelasyonunun bir sonucu olarak ortaya çıktı.

Haberimizin hazırlandığı sırada Ethereum, geçen hafta görülen yükseliş trendinin zirvesinden (255 dolar) hafif bir düşüşle 243 dolardan işlem görüyor.

Dün, satıcılar kripto para birimini 237 dolara kadar düşürdü. Bu seviyedeki destek oldukça önemliydi ve bunu 247 dolara yükselten keskin bir yükseliş izledi. Bu iki seviyenin içinde bulunduğu bir işlem aralığının üst ve alt sınırlarını işaret ettiği görülmekte.

Analistler Ethereum’un gücünün bazı düşüş belirtileri gösterdiğine inanıyorlar. Kripto para analisti Pentoshi, yükseliş eğiliminin bozulmadan kalması için ETH‘nin 217 doların üzerinde kalmasının zorunlu olduğunu belirtti.

Karlı ETH arzı tarihsel dirence ulaştı

Karlı olan Ethereum yüzdesi de önemli bir seviyeye ulaştı. Analitik platformu Glassnode‘e göre, toplam ETH arzının %80’i şu anda kârlı.

Bu, bir yıl içinde görülen üçüncü %80’i aşma girişimini işaret ediyor ve önceki girişimler keskin fiyat düşüşlerinden önce geldi.

Önümüzdeki birkaç gün, Ethereum‘un büyük düşüşün zirvesinde olup olmadığını gösterecek.

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu