Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

Ethereum, Değer Transferi Açısından Bitcoin’i Yakaladı

Sponsorlu İçerik

Blockchain araştırma platformu Messari’den alınan veriler, Ethereum‘un günlük değer transferi açısından Bitcoin‘i yakalandığını ortaya koyuyor. Ethereum‘un günlük değer transferi 2019 yılının Nisan ayından beri sürekli artıyor.

Araştırma ve veri analiz platformu Messari, Ethereum‘un günlük değer transferi açısından Bitcoin‘i yakaladığını gösteren verileri paylaştı. Messari’nin analizi, Ethereum blok zinciri üzerindeki değer transferi artışının stabilcoin‘lerden kaynaklandığını açıkladı.

Ethereum, Stabilcoin Platformlarına Hükmediyor

Messari’ye göre, Ethereum‘un değer transferi açısından artışı stabilcoin‘lerle bağlantılı. Messari’ye göre, coronavirüsün yayılması (COVID-19) ve kripto para piyasası üzerindeki etkisi stabilcoin‘leri destekledi.

Aynı zamanda, stabilcoin‘lerin büyümesi, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi Nisan 2019’dan bu yana günlük değer transferini artırarak Ethereum‘u destekledi. Haziran 2019’a kadar, Ethereum‘un günlük değer transferi 1 milyar dolara kadar çıktı. 2020’nin başlarında bir düşüş olmasına rağmen, Ethereum’un günlük değer transferi Şubat sonuna doğru yükseldi ve şu anki değerine Bitcoin ile birlikte yaklaşık 1.6 Trilyon $‘a ulaştı.

Bu büyüme ile ilgili olarak, Blockchain araştırma şirketi, stabilcoin‘lerin Ethereum ağındaki günlük değer transferinin %80’ini oluşturduğunu buldu.

Öte yandan Messari, stabilcoin‘lerin Bitcoin‘den “önemli ölçüde daha büyük” transferler yapmak için kullanıldığını da belirledi. Stabilcoin‘ler, borsalar arasında değer aktarımı için daha uygun. Messari’ye göre, bu, günümüzde stabilcoin‘lerin en önemli kullanım alanlarından biri.

Messari, Ethereum‘un stabilcoin‘lerin verilmesine hâkim olmaya devam edeceğini tahmin ediyor. Rakiplerine kıyasla, Ethereum olgunluk ve dinamik bir ekosistem sunuyor. Messari, yatırımcıların sadece “parayı takip ettiklerini” iddia ediyor. Değer transferindeki büyümeden en fazla yararlanan stabilcoin‘ler arasında Tether, ardından Circle’ın USDC‘si ve Binance ve Huobi borsalarının stabilcoin‘leri yer alıyor.

Messari, stabilcoin‘lerdeki büyümenin 2020 yılında dört katına çıkabileceği sonucuna vardı.

”Libra’nın duyurulması ve geçen yıl stabilcoin’lerin büyümesi, birçok kişinin 2019’u stabilcoin yılı olarak görmesine neden oldu. Ancak, son çeyrek trendleri devam ederse 2020, 2019’u geçebilir.”

Ancak, Finansal İstikrar Kurulu‘ndan (FSB) alınan bir rapor bu eğilimi değiştirebilir. FSB‘ye göre, stabilcoin‘ler dünya ekonomisi için potansiyel bir tehlike oluşturuyor. Ethereum için günlük transfer değerinin %80’ini temsil eden bu durum, Bitcoin ve tüm kripto para piyasası için felaket olabilir.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu