Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

Ethereum işlem ücretleri artmaya devam ediyor

Sponsorlu İçerik

Ethereum fiyatındaki durgunluğa rağmen, ETH işlemlerine olan talep her geçen gün artmaya devam ediyor. Bu, büyük ölçüde merkeziyetsiz finans (DeFi)’ta görülen büyümeden kaynaklanıyor. Bu alana ait kripto paralar ve protokoller büyük ölçüde Ethereum’a dayanmaktadır. Bu da ağın DeFi kullanıcılarını tatmin etmeye çalışan sayısız işlemi gerçekleştirdiği anlamına geliyor.

Etherscan verilerine göre işlem ücretleri 2015 yazından bu yana görülmeyen yüksek seviyelere ulaşıyor. Bu, çözümlere ihtiyaç duyulduğunu, aksi takdirde düşük maliyetli işlemler ve akıllı sözleşme etkileşimleri arayan kullanıcıların baskı altında kalacağını gösteriyor.

Ethereum işlem ücretleri yeniden yükseliyor

Ethereum işlem ücretleri, ekonomist Alex Krüger tarafından paylaşılan verilere göre, 2015 yazından beri görülmeyen yüksek seviyelere ulaşıyor. Aşağıda görülen grafiği 10 Ağustos’ta yayınladı. Ve Ethereum işlemleri için ödediği ortalama gaz’ın 2015 ortasından bu yana en yüksek olanı olduğunu gösterdi:

“Yüksek talep, Ethereum gaz fiyatlarını yukarı çekiyor. 30 günlük ortalama gaz fiyatı, Ethereum’un piyasaya sürülmesinden hemen sonra sadece 2015 yazında görülen seviyelere ulaştı.”

Ethereum islem ucreti 2015 sevilerine ulasiyor

Düzeltilmesi gerekiyor

Analistler, Ethereum’un işlem ücreti sorunu için bir düzeltmeye ihtiyaç olduğunu söylüyorlar. Aksi takdirde, Tezos veya Cardano gibi diğer akıllı sözleşme odaklı Blockchain’ler, ağın kendisi için oluşturduğu pazar payını azaltabilir.

Neyse ki, Ethereum’un işlem ücreti sorunlarının çözümlerinin yolda olduğu görülüyor.

Ethereum’un 2.0 yükseltmesi (ETH2) için son halka açık testnet geçen hafta piyasaya sürüldü. ”Medalla” olarak adlandırılan test ağının, ETH2 yükseltmesinin lansmanının sadece bir veya iki ay uzaklıkta olduğunu gösterdiğine inanılıyor.

ETH2, Blockchain’in verimliliğini önemli ölçüde artırmak için birlikte çalışması gereken iki teknik süreç olan Proof of Stake ve sharding’i uygulayacak. Bazı geliştiriciler, yükseltme işleminin önümüzdeki iki yıl içinde tamamen uygulanacağını söylüyorlar.

Kısa vadede, Ethereum işlemlerinin hızını artırmak ve maliyetini düşürmek için “roll-up” gibi ikinci katman ölçeklendirme çözümleri kullanılıyor.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu