Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

Ethereum, İstanbul Hard Fork’u Tamamlandı

Sponsorlu İçerik

Akıllı sözleşmelerin dağıtımı ve merkezi olmayan uygulamaların (DApps) geliştirilmesi için dünyanın en popüler ağlarından biri olan Ethereum, güncellemesini yaptı. ‘İstanbul’ olarak adlandırılan güncelleme, mevcut sisteme yeni özellikler ve geliştirmeler ekliyor.

Ethereum’un İstanbul hard fork’u 9.069.000 numaralı blokta gerçekleşti ve 2019’daki üçüncü ağ genişlemesini temsil etti. Ethereum Blockchain’inin kurulduğu günden bu yana toplam 8 hard fork yapıldı.

Her zaman olduğu gibi, İstanbul güncellemesi de Ethereum için iyileştirme (EIP) içeriyor. Resmi blog yazısına göre, bu kez önerilen 11 EIP var ve sadece altı tanesi uygulama için seçildi.

Geliştirme; gaz maliyetleri, hizmet reddi saldırılarına karşı ilave esneklik (DDoS) ve eşit iş sonuçlarına dayanan kripto para birimleri ile birlikte çalışabilirlik gibi konuları ele alıyor.

En heyecan verici vurgulardan biri, Ethereum ve Zcash arasındaki birlikte çalışabilirliğin arttırılması. Ayrıca, SNARK ve STARK gibi sıfır bilgi gizlilik teknolojisine dayanan çözümler için ölçeklenebilirlik performansını artırmak amacıyla işletme kodlarında daha fazla değişiklik yapıldı.

Resmi açıklamaya göre, Ethereum mobil cüzdan, donanım cüzdanı ve kripto para borsalarında bakiye tutanlar için yapılması gereken bir şeyin olmadığı aktarıldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu