Altcoin HaberleriEthereum Haberleri

Ethereum madencileri HODL’u seçti

Sponsorlu İçerik

Son veriler, Ethereum madencilerinin çıkardıkları ETH‘leri tutmayı tercih ettiklerini ve son birkaç haftada bakiyelerini artırdıklarını gösteriyor. Aynı zamanda, 100.000 ile 1.000.000 ETH içeren adreslerinin sayısı sadece Haziran ayında yaklaşık %5 arttı.

Ethereum’un kullandığı mevcut proof-of-work konsensüs algoritması nedeniyle, ağ madencilere kriptografik olarak zor bulmacaları çözmek için zamanlarını ve işlem güçlerini kullanmalarını gerektiriyor. Başarılı olursa, madenciler ortalama 15 saniyede bir gerçekleşen Ethereum Blockchain’ine bloklar ekliyorlar. Çabaları karşılığında madenciler ETH’de ödenen ödülleri ve bağlı Ethereum cüzdanlarına gönderilen onaylanmış işlemlerle ilişkili ücretleri alırlar.

Madencilik, çok fazla elektrik kullanan güçlü cihazların kullanılmasını gerektirdiğinden, madencilerin belirli maliyetleri var. Madenciler, bu maliyetleri karşılamak için aldıkları ödüllerin bir kısmını satıyorlar.

Bununla birlikte, Santiment’in verilerine göre, son zamanlarda Ethereum madencileri, kazandıkları ETH’lerin çoğunu satmak yerine tutuyorlar. Ethereum madencileri, geçtiğimiz birkaç hafta boyunca bakiyelerini toplu olarak 15.000 ETH artırdı.

Yüksek Ethereum işlem ücretleri ile ilişkisi var mı?

Özellikle anormal iki Ethereum işleminin Haziran ayında son derece yüksek ücretlerle gerçekleştiğini belirtmek gerekir. Her ikisi de aynı değeri sırasıyla 0.55 ETH ve 350 ETH ücret ile ödemek yerine aynı 10.668 ETH (o zaman yaklaşık 2.6 milyon dolar değerinde) ödemek zorunda kaldı.

Nihayetinde, işlemi yapanın Good Cycle adı verilen küçük bir Güney Kore P2P borsası olduğu ortaya çıktı. Gönderenin iletişim kurması için günlerce bekledikten sonra, ücretleri alan her iki maden havuzu da kendi madencileri arasında tahsis etmeye karar verdi.

Şu an için bu olağandışı yüksek ücretlerin yukarıdaki verilere bir şekilde dahil edilip edilmediği ve ETH madencilerinin artan dengesini etkileyip etkilemediği henüz belli değil.

Ethereum balinaları yükselişte

Santiment’in grafiği, Ethereum sahipleri için bir başka artışı daha gösteriyor. Daha doğrusu, 100.000 ile 1.000.000 arasında Ethereum içeren ETH adreslerinin sayısının ayın başından bu yana yaklaşık %5 arttığını belirtti.

Diğer ETH adresleri de son zamanlarda artmaya devam ediyor. En az 0.1 ETH sahip olan cüzdanlar, son zamanlarda üç milyon seviyesini aşarak tüm zamanların en yüksek seviyesini kaydetti. 2020’nin başlangıcından bu yana, bu adreslerin sayısı yaklaşık %11 arttı.

Ayrıca, sıfır olmayan ETH adresleri Ocak 2018’den bu yana %350 oranında arttı. Bu dönemde varlığın fiyatı %85 düştü, ancak yatırımcıların ilgisi arttı.

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu