Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

Ethereum performansta Bitcoin’i geçti!

Sponsorlu İçerik

Ethereum performansta Bitcoin‘i geride bıraktı. CoinGecko’nun 2020’nin ikinci çeyreğine ilişkin raporu, Ethereum’un o dönemde Bitcoin’i performansta geçtiğini ortaya koyuyor.

CoinGecko’nun son raporu, Covid-19 salgınının neden olduğu krizde bile kripto para pazarının büyümeye devam ettiğini ortaya koyuyor. Mart ayında, “Kara Perşembe” sonrasında, yatırımcılar arasındaki genel düşünce düşüş eğilimindeydi ve kısa vadeli iyileşme olası görünmüyordu. Ancak, Bitcoin ve Ethereum liderliğindeki büyük kripto para birimleri, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi, piyasa çöküşünden önceki seviyelerine ulaşmayı başardı. CoinGecko’ya göre, 5 büyük kripto para birimi (BTC, ETH, XRP, BSV, BCH) 2020 yılının ikinci çeyreğinde ortalama %22’lik kazanç gösterdi.

CoinGecko’nun raporu:

”İkinci çeyrek ETH ve BTC için harika bir çeyrek oldu. Ethereum +% 69.3 performans gösterdi ve onu Bitcoin (+% 42.5) takip etti. XRP, BCH ve BSV toplanamadı ve çeyreği küçük kazançlar veya kayıplarla sona erdirdi.”

Rapor aynı zamanda Bitcoin‘in 2020 yılının ikinci çeyreğinde %68.1 ile pazardaki hakimiyetini koruduğunu tespit etti. Bu arada, XRP, LTC, BSV ve BCH kayıplar gösterdi. Bununla birlikte, Ethereum, aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi aynı dönemde bu rakamı %1.6 oranında artırarak %10.2’ye yükseltmeyi başardı.

Yatırımcılar Bitcoin’lerini saklıyorlar, neden?

CoinGecko, piyasadaki toparlanmayla ilgili olarak Bitcoin’in Mart ayındaki çöküşten sadece 48 günde kurtulduğuna dikkat çekti. Diğer varlıkların aksine, Bitcoin 2020 yılının ikinci çeyreğinde en düşük yıllık fiyatından (3.800 dolar) %78 arttı.

Mart ayındaki çöküş geleneksel piyasalardaki Covid-19 salgınının neden olduğu belirsizlikten kaynaklandı. Küresel ekonomi durdukça ve piyasa çöktüğünde, yatırımcılar hisse senetleri ve kripto para birimleri gibi varlıkları sattılar.

Kripto pazarının toparlanmasına rağmen, CoinGecko, Bitcoin’in ticaret hacminde 2020’nin 1’inci çeyreğine kıyasla %20 düşüş kaydetti. İşlem hacmi, aşağıda gösterildiği gibi, piyasa çöküşünden hemen önce Şubat ortasında ve Mart ortasında en yüksek seviyedeydi.

Ticaret hacmindeki düşüş, yatırımcıların BTC’lerini tutma eğilimindeki artışla örtüşmekte. Veri analiz platformu Glassnode’a göre, toplam Bitcoin arzının sadece %27’si 2020 boyunca taşındı. Arzın geri kalanı, yaklaşık 13.5 milyon BTC, aşağıda gösterildiği gibi 2018’in sonundan değişmeden kaldı. CoinGecko bu eğilimi şöyle ilişkilendiriyor:

”Ticari işlem hacminin azalmasının birkaç makul nedeni olabilir. Bunlar; Hodl kullanıcıları, Mart ayının Kara Perşembe gününden sonra piyasa güveninin azalması, piyasa ilgisinin Merkezi Olmayan Finansman (DeFi) ve Türev ürün alım satımına doğru kayması.”

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmelerden anlık haberdar olmak ister misiniz?>>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edin gelişmeleri kaçırmayın!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu