Ethereum Haberleri

Ethereum ticaret hacmi 2021 yılında Bitcoin’i geçti

Sponsorlu İçerik

Yakın tarihli bir Coinbase raporuna göre, ağa ve kripto para birimine olan ilgi, özellikle küçük yatırımcının yanı sıra kurumlarda da çok arttı.

Rapora göre, Ethereum bu yıl diğer kripto para birimlerinden daha iyi performans gösteriyor.

Toplam döviz hacmi %1,461 artarak 1,4 trilyon dolara yükseldi.

ABD merkezli borsa, bunun temel olarak merkezi olmayan finansa daha fazla ilgi duyan kurumlara bağlı olduğunu söylüyor.

Ethereum’a her zamankinden daha fazla para pompalanıyor  ve yeni bir rapora göre , Wall Street yatırımcılarına bağlı. büyük ölçüde kripto para birimine ve DeFi’ye ilgi duyan kitle gittikçe büyüyor.

ABD’nin en büyük borsası olan Coinbase ,altı aylık incelemesinde Ethereum’un büyüme ve ticaret hacmi söz konusu olduğunda bu yılın ilk altı ayında Bitcoin dahil tüm kripto para birimlerinden daha iyi performans gösterdiğini söyledi. 

Rapora göre, Ethereum için toplam döviz hacmi 2021’in ilk yarısında 1.461 artarak 1.4 trilyon dolara yükseldi (2020’nin aynı döneminde sadece 92 milyar dolardı.)  ETH’nin toplam hacmini neredeyse iki katına çıktı.

Ethereum bu yıl hızla değer kazandı. Brian Foster tarafından kaleme alınan raporda, “İkinci en değerli kripto varlığı 12 aylık dönemde %895 ve 30 Haziran’da sona eren 6 aylık dönemde %210 değer kazandı” denildi.

Peki 2021’de Ethereum’un yükselişinin arkasında ne var? Coinbase’e göre : “Ethereum üzerine kurulu DeFi protokollerinin kullanımının artması, ağın küresel bir finansal yardımcı program ve geliştiriciler için platform olarak değerini doğrulaması” önemli bir neden.

DeFi veya merkezi olmayan finans, geleneksel finansta görüldüğü gibi mevcut borçlanma, borç verme ve bankacılık yöntemlerini değiştirmeyi amaçlayan projeleri ifade eder. Oldukça kazançlıdırlar ve çoğu Ethereum üzerine kuruludur.

DeFi Pulse verilerine göre şu anda 61,2 milyar dolar DeFi ekosistemine “kilitlenmiş” durumda . Bu, DeFi projelerinden geçen nakit miktarını ifade eder. En büyük proje , bir kripto para ödünç verme protokolü olan Aave’dir . Coinbase’e benzeyen ancak aracısı olmayan merkezi olmayan borsalar gibi diğer projeler de çok büyük. Örneğin, Uniswap , kilitli 5,58 milyar dolara sahiptir ve borsası 24 saatlik hacimde yaklaşık 295 milyon civarıdır.

DeFi dünyası büyük vaatlerde bulunur, ancak oldukça deneyseldir: milyarlar yapılabilir ama milyarlar da kaybedilebilir. DeFi dünyası o kadar düzensiz ki, özellikle saldırılara karşı savunmasız . 

Ancak Coinbase’e göre, Ethereum’a olan ilgideki artış, kurumsal yatırımcıların DeFi’yi izlemesinden kaynaklanıyor. Borsa, büyük müşterilerinin 2021’in ilk yarısında DeFi ürünlerine öncekinden daha fazla yatırım yapmak istediğini söyledi. 

“DeFi, 2020’nin çoğunluğu için perakende yatırımcılar tarafından tanımlanırken, 2021’in ilk yarısında, kurumsal müşteri tabanımız arasında DeFi ilgisinde bir artış gördük” dedi ve “geleneksel hedge fonları” ve “küresel yatırım bankalarının” gösterdiğini de belirtti.

Altcoinler ile ilgili en güncel içerikler için Altcoin Haberleri sayfamızı ziyaret edin.
Tüm gelişmeleri Telegram ve Twitter hesaplarımızı takip ederek anında öğrenebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu