Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

Ethereum topluluğu fon kayıplarına karşı DAO’yu önerdi

Sponsorlu İçerik

Bir Ethereum kullanıcısı, cüzdan adresi girerken yazım hatası nedeniyle 40 ETH‘yi kaybettikten sonra, genel sorunun olası çözümleri hakkında büyük bir tartışma başlattı. Topluluğun çoğunluğu, kullanıcı kaybını telafi edebilecek bir DAO önerdi.

Özellikle kripto para alanına yeni başlayanlar, 42 basamaklı dizedeki tek bir yazım hatası nedeniyle fonlarının sonsuza kadar kaybolmasından endişe duyuyorlar. 40 Ethereum‘u yanlış bir adrese gönderen bir Ethereum kullanıcısına tam olarak bu oldu.

Subreddit r / Ethfinance’da daso14 adlı kullanıcı yanlışlıkla tek bir yanlış sayısal karakter girdiğini ve ETH‘lerinin yanlış bir adrese girdiğini yazdı. 16 Mayıs’ta, Reddit kullanıcısı SrPeixinho daha sonra, yanlışlıkla farklı adreslere gönderilen Ethereum‘u kurtarmak için DAO oluşturulmasını önerdi.

Adres yazım hatalarına karşı DAO

DAO‘nun, adresin yalnızca bir veya iki yanlış karakter içermesi koşuluyla, yanlışlıkla paralarını farklı adreslere göndermiş olan kullanıcılara geri ödeme yapılmasını sağlıyor. SrPeixinho‘ya göre, toplam kayıp sadece bir veya iki yanlış karakter girmek için çok zor olduğundan, soruna kalıcı bir çözüm bulunmalı.

Buna göre, adres en fazla iki yanlış karakter içeriyorsa, DAO‘nun amacı paralarını yanlışlıkla farklı bir adrese gönderen kullanıcılara geri ödeme yapmak. Ethereum topluluğunun tartışma sırasında açıkladığı gibi, DAO, Ethereum topluluğunun bağışlarıyla finanse edilen basit bir akıllı sözleşme ile uygulanabilir.

Diğer topluluk üyeleri, olası yazım hatalarından kaçınmak için durdurulamaz Domain’lere dikkat çekti. Hizmet, kripto para birimleri ile ödeme gönderme ve alma işlemlerini mümkün olduğunca kolay hale getirmek için çalışıyor. Bu amaçla, kullanıcılar Ethereum Blockchain‘in de bir .zil veya .crypto alan adı satın alabilir ve web sitesini bir cüzdan adresine bağlayabilirler.

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu