Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

Ethereum, Visa’yı Geçebilir Mi?

Sponsorlu İçerik

İstanbul hard fork, Ethereum (ETH) ağına sayısız yenilikler sunuyor. Bu yeniliklerden biri de Ethereum üretimini hızlı bir şekilde kolaylaştırabilir ve saniyede işlem miktarını (TPS) 60 kat artırabilir.

Ethereum Vakfı ile ortak olan Iden3, ZK Rollup özelliğinin Ethereum ağının hızını nasıl artırabileceği üzerine rapor yayınladı.

ZK Rollup, işlem dışı zincirle ilgili verilerin bir kısmını (ilk Ethereum’un akıllı sözleşmelerinden hariç) aktararak ana Blockchain’in boşaltılmasını sağlayan bir özellik. Bu, ana ağda sınırlı bir yüke neden olacak ve daha hızlı çalışmaya başlayacak.

Bu teknoloji, favori ölçeklenebilirlik çözümü olarak “Ethereum’un Babası” Vitalik Buterin tarafından destekleniyor. Iden3 tarafından yayınlana rapora göre, ZK Rollup özelliği her Ethereum bloğunda daha fazla işlemin onaylanmasına izin vereceğini ve bu nedenle kapasitesinin fırlayabileceğini belirtiyor.

İstanbul hard fork , EIP-1108 ve EIP-2028’de bulunan iki Ethereum İyileştirme Önerisi (EIP) nedeniyle mümkün. Bu EIP’lerin her ikisi de, ZK Rollup’un tanıtımını çok daha ucuz hale getirerek, gaz fiyatlandırma hesaplamasını yeniden gözden geçiriyor.

Ethereum, Vis

Visa ağının şuan ki ortalaması 2000 TPS’dir. Ethereum, şu anda yaklaşık 30 TPS’yi desteklemekte. Ancak, ZK Rollup uygulamasıyla bu rakam %6300 ‘e çıkabilir. Bu nedenle, Visa’yı geçmek imkansız gözükmüyor.

Ayrıca, Iden3 tarafından yapılan hesaplamalar ortalama tahmindir. Blockchain’in gerçek verimi, her zaman kullanıcıların madencilik ekipmanlarının performansına ve aynı zamanda yerel token talebine dayanmaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu