Ethereum Haberleri

Ethereum’u yeni ATH’lere götüren rallisinin nedenleri

Sponsorlu İçerik

Yatırım yönetimi şirketi Ark Invest, Ethereum fiyatının rekor seviyelere ulaşmasının üç nedenini vurguladı. Firma, kurumsal ilginin artmasını, güçlü on-chain sinyalleri ve yakın protokol güncellemelerini temel nedenler olarak gösterdi.

Ethereum neden yükseliyor?

Ark Invest olarak da bilinen ARK Investment Management, geçen hafta ethereum‘un tüm zamanların en yüksek seviyelerine çıkmasının üç temel nedenini açıklayan bir araştırma notu yayınladı.

Firmanın analistinin bahsettiği ilk neden “Kurumsal ilginin artması” idi. Ark Invest, Kanada’da bir dizi eter borsa yatırım fonunun (ETF) başlatıldığını ve bu da kurumsal yatırımcıların ETH fiyatına maruz kalmasını kolaylaştırdığını belirtti Ayrıca notta şu ifadeler yer alıyor:

European Investment Bank ve Visa gibi kurumlar ve şirketler, Ethereum blok zincirini sırasıyla ihraç ve ödeme kullanım durumlarını duyurarak doğruladılar.

Avrupa Birliği’nin kar amacı gütmeyen bir kuruluşu ve borç veren kolu olan European Investment Bank(Avrupa Yatırım Bankası) (EIB), Nisan ayı sonunda Ethereum kullanılarak inşa edilen yeni bir dijital tahvil türü çıkardığını duyurdu. Bu arada, ödeme devi Visa, Mart ayı sonunda Visa ile ilk işlemlerinin USD Coin (USDC) cinsinden yapıldığını ve Ethereum blockchain üzerinden işlem gördüğünü duyurdu.

ETH’nin fiyatı Pazar gecesi tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Binance’dan verilere göre şu anda 4.104 dolar seviyesinde.

Analistin dikkat çektiği ikinci neden “Güçlü on-chain sinyaller” . Firma, “Ethereum ağının kullanımı artıyor ve bazı önlemlere göre, aktif cüzdan sayısı ve toplam işlem ücretleriyle gösterildiği gibi Bitcoin’inkini aşıyor“, şeklinde yaptığı açıklamaya şöyle devam ediyor:

Bizim görüşümüze göre, her ikisi de gelişmekte olan merkezi olmayan finans (Defi) ve değiştirilemez tokenler (NFT’ler), ethereum’un son dönemdeki çıkışını açıklıyor.

Üçüncü neden, yaklaşan protokol yükseltmeleri ile ilgili. Temmuz için planlanan Ethereum İyileştirme Önerisi 1559‘un Ethereum’un işlem ücreti modelini önemli ölçüde değiştireceğine dikkat çeken not detayları:

Ethereum‘un ücretlerinin oynaklığını düşürmeyi amaçlayan EIP-1559, dolaşımdaki arzın azalmasına neden olan ve Ethereum ekosistemine deflasyonu getiren bazı işlem ücretlerini iyleştirmek için bir mekanizma sunuyor. Eterin fiyatı üzerindeki etki, bir Bitcoin yarılanma olayıyla ilişkilendirilebilir.

Ethereum ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Ethereum Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak için, Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu