Ethereum HaberleriKripto Para AnalizleriManşet
Trend

”Ethereum’un ana destek noktası Bitcoin’den daha zayıf”

Sponsorlu İçerik

Ethereum‘un (ETH) fiyatı bir kez daha tüm zamanların en yüksek seviyesine yaklaşırken, Bitcoin (BTC) hala 60.805 $’lık rekor düzeyini aşmaktan uzak.

Ancak, güçlü teknik momentumun gösterilmesine ve fiyat keşfine girmesine rağmen, on-chain analiz, desteğinin Bitcoin’den “daha zayıf” olduğunu gösteriyor.

Basitçe söylemek gerekirse, piyasa tersine dönerse, öngörülebilir gelecekte Bitcoin’den daha derin bir geri çekilme görme riski daha yüksek.

Ethereum neden Bitcoin’den daha zayıf bir destek alanına sahip?

Chainalysis‘in baş ekonomisti Phillip Gradwell, ETH fiyatının Bitcoin’e kıyasla rekor seviyeye yakın daha zayıf bir desteğe sahip olduğunu söyledi.

Gradwell, bir sonraki ana ETH destek seviyesinin 1.800 dolar civarında olduğunu belirtti.

Gradwell, ETH’nin birikim eğilimine dayanarak, en güçlü talep seviyesinin 1.800 $ olduğunu açıkladı.

“Ethereum fiyatı bu hafta tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ancak maliyet eğrisi analizi, en yüksek Ethereum fiyatının en yüksek bitcoin fiyatından daha dar bir destek tabanına sahip olduğunu ve Ethereum için gözlemlenen bir sonraki en güçlü talebin 1.800 $ olduğunu gösteriyor.”

Gradwell, yatırımcıların ETH’yi hangi fiyat seviyesinde biriktirdiğini tahmin etmek için Bitcoin için balina kümelerine benzer olan “Ethereum’un USD maliyeti” adlı bir veri noktasını kullandı.

1.800 dolarlık destek seviyesi bozulursa ve piyasa oldukça büyük bir düzeltme görürse, ekonomist 1.500 doların ETH için “özellikle güçlü” bir sonraki destek seviyesi olduğunu açıkladı.

1.500 $ ‘a düşüş, ETH‘nin yaklaşık 2.100 $’lık mevcut fiyattan %30’luk bir düşüş göreceği anlamına geliyor.

Tarihsel olarak, boğa döngüleri sırasında sık sık %30 geri çekilme meydana geldi, ancak son kripto para piyasası yükseliş trendinde, 2017’deki artışa kıyasla %20 ile %30 geri çekilme olmadı.

Yine de Gradwell, 1.500 $’ın kısa ve orta vadede ETH için makro destek seviyesi olduğunu vurguladı ve ekledi:

“ETH pazarı, 115 milyonluk toplam arzın 50 milyon ETH’nin üzerindeki satın alma maliyetinde önemli bir artışla son aylarda kökten değişti. 1.500 $ ‘lık destek özellikle güçlü, 33.3 M ETH bu seviyenin üzerinde toplam 58 milyar $ ‘lık bir maliyetle satın alındı.”

ETH’nin Bitcoin’den daha zayıf bir destek tabanına sahip olmasının temel nedenlerinden biri, az sayıdaki uzun süreli HODLer olabilir.

2017’deki zirveden sonra Gradwell, küçük bir yatırımcı grubunun büyük kayıplar görmesine rağmen ETH’ye sahip olduğunu keşfetti.

Ekonomist, böyle bir eğilimin, ETH’nin en azından Bitcoin’e göre daha zayıf bir destek tabanına sahip olduğu endişesini desteklediğini söyledi.

Traderlar, ETH’nin ATH’nin üzerinde yükselmeye devam etmesini bekliyor

Kısa vadede, traderlar, dar bir destek tabanı endişelerine rağmen, ETH’nin daha geniş bir yükseliş eğilimi görmesini bekliyor.

“Blunts” olarak bilinen bir trader, 4 saatlik grafikteki dip formasyona dayanarak, ETH’nin muhtemelen BTC’den önce başka bir rekor kıracağını söyledi.

Tanınmış trader şunları söyledi:

“Görünüşe göre bu düşük eth seviyesiydi. Bu hızda eth, btc’den önce ath olacak.”

Glassnode‘a göre, elverişli teknik piyasa yapısının yanı sıra, Ethereum blockchain ağının hash oranı tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı.

Bu nedenle, hem temel bilgiler hem de fiyat teknikleri, ETH fiyatının momentumunun yakın vadede iyi bir sürdürülebilirlik şansına sahip olduğunu gösteriyor.

İçerikler bilgi amacı taşıyor olup, yatırım tavsiyesi içermemektedir.

Kripto para analizleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen enkriptohaber.com/analizsayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu