Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

Ethereum’un, BTC’den Daha İyi Performansının 3 Sebebi

Sponsorlu İçerik

Wall Street bankacılık devi JPMorgan Chase, Ethereum‘un Bitcoin‘den daha iyi performans gösterdiğini ve bu eğilimin devam etmesini beklediğini açıkladı.

27 Nisan’da yatırımcılara yazılan bir notta, ABD bankacılık devi JPMorgan‘daki analistler, Ethereum‘da aşırı derecede yükselişe geçti ve Bitcoin‘i bu yıl kazançlar açısından yendiğini belirtti.

Şu ana kadar Nisan ayında, Ethereum mevcut seviyelere %45 oranında gelirken, piyasa hakimiyetinin %50‘ye düştüğünü gören Bitcoin, aynı dönemde %9 düştü.

JPMorgan, iki varlık arasında BTC‘nin değer deposu olduğunu, ETH‘nin bir teknoloji ve tüm kripto ekonomisinin omurgası olduğunu ve bir borsa aracından çok daha fazla işleve sahip olduğundan doğal bir fark olduğuna dikkat çekti.

Ethereum savunucusu Anthony Sassano da aynı fikirde:

Ethereum ve ETH için temel değer faktörleri uzun zaman önce harekete geçirildi. Ancak şimdi dünya nihayet onlara uyanıyor ve Ethereum‘un kaçınılmazlığını kabul ediyor.

Anthony Sassano:

Ethereum ve ETH için temel değer faktörleri uzun zaman önce harekete geçirildi. Ancak şimdi dünya nihayet uyanıyor ve Ethereum’un kaçınılmazlığını kabul ediyor. Erken öngörüye sahip ve inanç sahibi olanları alkışlıyorum. Artık ganimeti toplayacaklar.

Ethereum için üç neden

Business Insider haberine göre, JPM analistleri şunları söyledi:

Teori, bu [etherin] potansiyel etkinliğinden bir pay sahibi olmanın daha değerli olduğu ölçüde, ether uzun vadede bitcoin’den daha iyi performans göstermeli ”

Bunun ilk nedeni, Bitcoin‘i etkileyen bir likidite şokuydu, ancak Ethereum bunu atlatabildi. Türev piyasalarındaki kaldıraçlı traderlar tasfiye edildi ve Bitcoin fiyatları düştü, bu da %27‘lik bir düzeltme ile sonuçlandı. İkinci nedeni bu ifadeye dahil etti:

“Spot cirolarının önemli ölçüde yüksek olduğu bir pazarda, uzun süre maruz kalmanın [ether olarak] altında yatan temelinin vadeli işlemler ve swaplar biçimindeki kaldıraçlara [bitcoin’den] daha az bağlı olması makul.”

Üçüncüsü, Ethereum ağı uzun zamandır halka açık blok zincirinde Bitcoin’den daha yüksek bir işlem hızı ile karakterize edilmiş. JP Morgan‘a göre, bu muhtemelen DeFi ve diğer platformlardaki artan faaliyetten kaynaklanıyor.

Banka analistleri, sonuç olarak, ETH‘nin daha yüksek bir oranının Bitcoin‘e kıyasla oldukça likit gibi davrandığını eklediler. (Geçen ay bazı tahminlere göre pranlar %11’e karşı %4.)

“Spot cirolarının önemli ölçüde yüksek olduğu bir pazarda, uzun vadeli riske maruz kalmanın temelinin vadeli işlemler ve swaplar şeklindeki kaldıraca daha az bağlı olması akla yatkın duruyor.”

Başka bir deyişle, Ethereum, aşırı kaldıraçlı pozisyonların neden olduğu değişken fiyat düşüşlerine maruz kalmadı ve sonuç olarak Bitcoin’den daha iyi performans göstermeyi başardı.

ETH Fiyat Güncellemesi

Ethereum, dün tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 2.760 $ ‘ın ardından Perşembe günü Asya piyasalarında erken ticaret sırasında 2.760 $‘lık yeni bir zirveye daha ulaştı.

Ethereum bu hareketi geçen hafta aynı zamandan bu yana %14 oranında arttığını gören sağlam bir yükseliş trendindeydi. İçeriğin yayına hazırlandığı sırada, ETH 2.730 dolar civarında işlem görüyordu.

Ethereum ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen Ethereum Haberleri sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu