Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

Grayscale, 2020’de çıkarılan ETH’nin yarısını satın aldı

Sponsorlu İçerik

Varlık yönetim şirketi Grayscale, Ethereum‘un toplam arzının %1’ine sahip ve 2020’de satın alma oranını rekor seviyelere yükseltti.

Grayscale, Ethereum‘a ilgi göstermeye devam ediyor. Yeni veriler, 2020 yılında Grayscale’in satın alma oranındaki artışın bir sonucu olarak şirketin ETH arzının %1’ine sahip olduğunu ortaya koyuyor. Şirketin Ethereum Trust‘ı korumak için satın alma oranını artırmaya devam etmesi bekleniyor.

Grayscale, bu yıl şimdiye kadar yeni çıkarılan her iki Ethereum‘dan birini yatırımcıları adına satın alıyor. 24 Nisan’a kadar, 2020’nin başından beri çıkarılan tüm ETH‘nin %48.4‘ünü satın aldı. Grayscale, bu yılın başından beri 756.539 ETH aldı. Aynı dönemde çıkarılan ETH miktarı 1.563.245 ETH olup kabaca yarısına eşit.

Varlık yönetim şirketi tarafından sunulan yatırım ürünleri listesinde ikinci olan Ethereum Trust, 14 Aralık 2017’de tanıtıldı ve yaklaşık 140 milyon dolar fonu var. Grayscale‘e göre, Ethereum Trust yatırımcıların ETH‘yi satın almak veya tutmak zorunda kalmadan geleneksel bir yöntem kullanarak kripto para birimine sahip olmalarını sağlıyor. Yalnızca Bitcoin Trust‘ın 1.9 milyar dolar ile daha fazla fonu var.

Ethereum’a artan kurumsal ilgi

Grayscale‘in yakın tarihli bir raporu, varlık yönetim şirketinin son yıllarda en iyi çeyreği yaşadığını gösteriyor. 2020 yılının ilk çeyreğinde aldığı 503 milyon dolarlık yatırımın %88’i kurumsal yatırımcılardan geldi. Ayrıca rapor, Ethereum Trust‘ın 388.9 milyon dolar ile şirketin yatırım girişlerinin en büyük payını oluşturduğunu gösteriyor.

Bu anlamda Ethereum, kripto para birimleri için eşi görülmemiş bir kurumsal yatırımın başlangıcını belirleyen çok önemli bir anda olabilir. Önümüzdeki aylarda Grayscale, aldığı yatırımdaki artışa bağlı olarak fonu korumak için ETH alımını artırmaya devam etmeli. Varlık yönetim şirketi, kurumların Ethereum için “yatırım tezini güçlendirmesi” nedeniyle bu eğilimin artmasını bekleniyor.

Three Arrow Capital’in CEO’su Su Zhu’ya göre Ethereum, bunu bir tür “dijital emlak” olarak gören yatırımcıların dikkatini çekiyor. Yani, ağda ücret veya pay ile kar sağlayan az bulunan bir mülk olarak görüyor.

Analist Adam Cochran‘a göre, Ethereum 2.0, ETH için yükselişi başlatacak. Cochran, ETH staking seviyesinin artmaya başladığında arz şoku olacağına ve sonuç olarak ETH talebinde artış olacağına inanıyor. Zhu ve Cochran, Ethereum için oldukça yüksek bir görünüm öngörüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu