Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

Onaylanmamış 100.000 işlem: Ethereum işlem ücretleri arttı

Sponsorlu İçerik

Son veriler, Bitcoin işlem ücretlerinin halving gerçekleştikten sonra azaldığını, Ethereum ücretlerinin yükselişte olduğunu gösteriyor. Bu nedenle, Ethereum ağında harcanan ücretlerin toplam tutarı Bitcoin ağını geride bıraktı ve boşluk büyümeye devam ediyor.

Kripto para veri şirketi Glassnode’un verilerine göre, günlük Ethereum ağ ücretleri 5 Haziran’da bu yıl ikinci kez Bitcoin‘i geçti. Bu noktada, tutarlar Ethereum için yaklaşık 500 bin dolar ve Bitcoin ücretleri için 308 bin dolar.

Sonraki iki gün içinde, ikisi arasındaki boşluk Ethereum ağındaki ücretler için 540 bin dolara ulaşırken, Bitcoin ağındaki işlem ücretleri toplam 253 bin dolar oldu.

Mayıs ayında gerçekleşen üçüncü halving’den sonra Bitcoin ağındaki işlemler yükselmeye başladı ve ortalama ücret 11 ayın en yüksek seviyesi olan 5.82 dolara ulaştı. Bununla birlikte, iki haftadan kısa bir sürede, BTC Blockchain’in de işlem yapma maliyeti yaklaşık %80 oranında düştü.

Onay bekleyen BTC işlemlerini ölçen Bitcoin mempool, halving gerçekleşmeden önce yaklaşık 60MB değerinde bu tür işlemlerle tıkanmıştı. Halving’den sonra tıkanıklık artmaya devam etti ve 21 Mayıs’ta 94MB’a ulaştı. Birkaç hafta süren BTC işlemlerinin sayısı düştükten sonra ücretler ortalama 1 doların altına düştü.

Ethereum ücretlerinin artışı

Ethereum Blockchain‘inde ki ücretlerin artması birkaç faktöre bağlanabilir. Birincisi, çoğu stabilcoin ağını kullanıyor ve kripto para piyasasında rolleri son birkaç ay içinde önemli ölçüde arttı. ERC-20 stabilcoin’lerinin Ethereum ağındaki aktarılan değeri, Nisan ayındaki bir rapora göre yaklaşık %80’e yükseldi.

En yaygın olarak kullanılan stabilcoin olan Tether (USDT), yatırımcıların artan talebi ile başa çıkmak için düzenli olarak yeni paralar basıyor. ERC-20 tabanlı token’lar hala çoğunluğunu temsil ediyor.

Ayrıca, Ethereum ağındaki ücretler, başlatılan işlemler arttıkça değer kazanıyor. Bitcoin’in mempool, sahip olduktan sonra normalleşirken, Ethereum’lar yükseliyor. Haberimizin hazırlandığı sırada bekleyen 100.000’den fazla işlem var.

Yakında çıkacak olan Ethereum 2.0, mevcut proof-of-work algoritmasından proof-of-stake’e geçerek benzer ölçeklendirme sorunlarını ele almayı hedefliyor.

Diğer altcoin haberleri için enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı görüntüleyebilirsiniz.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu