Altcoin HaberleriEthereum Haberleri

Upbit’ten Çalınan Ethereum’lar Hareketlendi!

Sponsorlu İçerik

Geçen hafta bir bilgisayar korsanı, Güney Kore borsası Upbit‘ten 50 Milyon Dolar değerinde Ethereum çaldı. O zamandan beri, bilgisayar korsanı fonları farklı bilinmeyen hesaplara aktarıyor. En son transferde hacker, 4.65 Milyon Dolar değerinde Ethereum’u bilinmeyen bir cüzdanına taşındı.

Upbit, 27 Kasım’da hackerlar tarafından büyük bir saldırıya uğradı ve sıcak cüzdanından 50 Milyon Dolar değerinde Ethereum çalındı. Ancak borsa, hack olayının kullanıcıları etkilemeyeceğini açıkladı. Borsa, müşterilerin zararlarını kendi varlıklarından telafi edeceğini açıkladı.

4 Aralık’ta, 2 saatten az bir sürede 4.000 Milyon Dolar değerinde 31.000 ETH bilinmeyen hesaplara taşındı. Whale Alert hesabından dün 2 saat içinde gerçekleşen üç adet 10.000 ETH (1.15 milyon $) transferi bildirildi.

Binance CEO‘su Changpeng Zhao, Binance‘ye yönelebilecek herhangi bir saldırı fonunun derhal donmasını sağlamak için Upbit ve diğer borsalarla birlikte çalışacaklarını tweetledi. Etherscan ayrıca ETH cüzdanlarının bilgisayar korsanları ile işlem yapmasını önlemek için Upbit’le ilgili adresleri işaretledi. Hack’in ardından Güney Kore merkezli borsa Upbit, hırsızlığı araştırmak için birkaç hafta boyunca para yatırma ve çekme işlemlerini askıya aldı.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu