Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

Vitalik Buterin: Dünyanın Ethereum’a ihtiyacı var!

Sponsorlu İçerik

Vitalik Buterin, Ethereal Zirvesi‘nde Ethereum ve genel olarak Blockchain teknolojisinin dünya çapındaki ülkelerin coronavirüs krizini aşmasına yardımcı olacağını söyledi. Blockchain, özellikle gerçek sorun uygulamaları alanında yerel nüfusu destekleyebilir.

Ethereum ve Blockchain teknolojisi, finans sektöründe ve diğer endüstrilerde nüfusun günlük yaşamını iyileştirmeye katkıda bulunabilir. Bu yılın New York’taki Ethereal Zirvesi 2020’de Ethereum’un kurucusu Vitalik Buterin, Blockchain‘in küresel krizin üstesinden gelmeye nasıl yardımcı olabileceği hakkında konuştu. Bu yılki etkinlik, coronavirüs krizi nedeniyle çevrimiçi gerçekleşti ve kripto para dünyasının tanınmış isimlerini bir araya getirdi.

Küresel kriz Ethereum’a olan ihtiyacı ortaya çıkarıyor

Buterin sunumunda kriz zamanlarında küresel olarak koordine edilen siyasi faaliyetleri eleştirdi. Güncel gelişmelerin, tüm popüler kararların demokratik kontrolü için manipülasyona dayanıklı bir alternatifi ortaya çıkardığını vurguladı.

Vitalik Buterin:

”Kesinlikle Blockchain projeleri ve özellikle Ethereum; bu sistemler, para birimleri ve uygulamaların etkileşime girmesi için bu tür tarafsız bir küresel oyuncu rolü oynayacağını düşünüyorum. Devletler tarafından yaratılan ve sürdürülen hiçbir şeyin bu rolü oynayamayacağını düşünüyorum.”

Cami Russo, Buterin‘e Ethereum‘un sansür, taciz ve sahtekarlığı önlemek için dünya çapında bir para birimi olarak hareket edip edemeyeceğini sordu. Buna yanıt olarak Buterin, coronavirüs krizinin, özellikle merkez bankaları gibi geleneksel finansal aktörlere olan güveni kaybettikleri için özellikle kripto para birimlerinin ve ETH‘nin adaptasyonunu teşvik ettiğini açıkladı.

Buterin, mevcut krizin sadece üçte birinin finansal sektörde meydana geldiğini ve gerçek dünyada, kripto para birimlerinin ve Blockchain‘in problem çözücü olarak hizmet edebileceği birçok sorunun olduğunu düşünüyor. Buterin‘e göre, mevcut durum bu nedenle Ethereum‘un şimdi gerçek sorunlara çözüm önerileriyle güçlü bir şekilde büyümesi şansı sunuyor.

Buterin‘e göre, bu yıl muhtemelen daha çok stabilcoin ortaya çıkacak ve her şeyden önce dünya çapında düzenlemelerin ve yasaların sıkılaşacağını göreceğiz. Hükümetlerin giderek daha fazla Blockchain ile deney yapacağını ve merkez bankası tarafından desteklenen dijital para biriminin son ürün olacağını öngörüyor. Ayrıca, piyasa ve sektörde sadece Ethereum‘u içeren nüfus ve sanayi için gerçek katma değer yaratan projelerin hayatta kalacağını söyledi.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu