Altcoin HaberleriEthereum HaberleriManşet

Vitalik, ETH-BTC Arasında Kripto Köprüsü İnşa Etmek İstiyor

Sponsorlu İçerik

Bitcoin‘lerini Ethereum ile dönüştürmek isteyen kripto para kullanıcılarının şu anda üçüncü taraf borsaları kullanmaları gerekiyor. Ethereum‘un kurucu ortağı Vitalik Buterin, önde gelen iki kripto para birimini değiştirmenin karmaşıklıklarını hafifletmek için bir çözüm öneriyor.

Buterin, kullanıcıların Bitcoin‘i doğrudan Ethereum‘a veya tersine dönüştürebileceği güvenilir ve sunucusuz merkezi olmayan bir borsa (DEX) aracılığıyla BTC ve ETH arasında bir köprü kurmayı istiyor.

Vitalik Buterin:

“Ethereum ile Bitcoin’i arasında köprü kurmalıyız. Hala en büyük iki kripto para arasında güvenle hareket edemiyoruz. Bu utanç verici.”

Buterin, merkezi olmayan borsanın ideal olarak Ethereum ve Ethereum tabanlı tokenler arasında otomatik alışverişi kolaylaştıran Uniswap‘a benzer olabileceğini belirtti. Diğer borsaların aksine, Uniswap kitap sipariş işlevini ortadan kaldırıyor ve bunun yerine likiditeyi garanti etmek için otomatik bir piyasa oluşturma mekanizması kullanıyor. Buterin, kullanıcıların bir düğmeye basarak BTC ve ETH arasında geçiş yapmalarını sağlayacak benzer bir merkezi olmayan borsa istiyor.

Bitcoin sahiplerinin ETH‘nin Maker DAO, Tornado.cash ve akıllı sözleşme cüzdanları gibi Ethereum tabanlı uygulamaları kullanması için BTC ile değiştirilmesi gerekiyor.

Buterin, ETH ve diğer kripto para ekosistemleri arasında doğrudan geçişleri kolaylaştırmak için DEX köprülerinin de oluşturulması gerektiğini, geliştirici topluluğunda bir diyalog başlatmak için, zaten kripto para birimi Zcash‘in arkasındaki firma Electric Coin Company CEO‘su Zooko Wilcox O Hearn ile değerlendirmeler yaptığını söyledi.

Kripto para geliştiricileri, bu tür bir talebi çözen temel altyapı oluşturmak için kaç farklı platformun inşa edildiğini vurguladılar. Örneğin Komodo‘daki ekip, iki kripto para arasında etkili bir şekilde değiştirerek işini yapabileceğini söyleyen mobil dostu AtomicDEX‘i işaret ediyor.

Komodo ekibi, Ethereum topluluğuyla işbirliği yapmaya istekli olduklarını belirtti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu