Altcoin HaberleriEthereum Haberleri

Vitalik Buterin, yield farming yöntemini eleştirdi!

Sponsorlu İçerik

Vitalik Buterin, yield farming yöntemini merkez bankaları tarafından fiat para basımı ile karşılaştırdı. Buterin, token ihraç ederek nakit akışı oluşturmak için sürdürülebilir bir stratejinin eksikliğini eleştirdi.

Ethereum‘un kurucu ortağı Vitalik Buterin, bir kez daha DeFi sektöründeki yield farming yöntemine karşı çıktı. DeFi’nin başlangıcından beri Buterin, pazarın sürdürülebilirliğini sorguladı. Bununla birlikte, Ethereum’un DeFi sektöründeki kilitli toplam değer (TVL) tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 9.11 milyar dolara ulaştı. Yalnızca son iki günde 2 milyar dolar artış kaydetti.

Buterin, yield farming’den uzak duracağını söyledi. En azından, Buterin, sürdürülebilir bir ekosistem haline gelene kadar bunu yapacağını belirtti. Buterin’in en büyük eleştirisi token ekonomisine yönelikti.

Bu token’lerin bazıları, topluluk katılımını güçlendirmek ve teşvik etmek için yönetim token’i olarak verilir. Year.finance’ın YFI token’i, Bitcoin’in ATH’sini geçtikten sonra aşırı ilgi gördü. Ethereum‘un ortak yaratıcısının bakış açısına göre, bu token’ler merkez bankalarından çıkan fiat para gibi durmaksızın basılmakta.

Kripto para topluluğunun bir üyesi, Buterin’e bu token’lerin çıkarılmasını öz sermaye olarak görmesini önerdi. Başka bir deyişle, protokollerin arkasındaki şirketler veya geliştiriciler için nakit akışı elde etmenin bir yolu olduğunu belirtti. Ancak Buterin, sürdürülebilir ücretler elde etmek için gösterdikleri strateji eksikliği nedeniyle bunu reddetti.

Ethereum ağındaki yüksek ücretler DeFi sektörünü etkileyebilir

Ethereum’un mucidi, DeFi sektörünün çöküşünü hızlandırabilecek bir soruna, yani Ethereum ağındaki yüksek ücretlere değindi. Bu sektörden gelen ağ aktivitesindeki artış nedeniyle, Ethereum ağındaki ücretler yeni tarihi zirvelere ulaştı.

EthGasStation’dan alınan veriler, haberimizin hazırlandığı sırada Ethereum ağında bir işlemi onaylamak için standart ücretin 439 Gwei olduğunu gösteriyor. Aynı zamanda Glassnode verileri, 1 saatten daha kısa bir sürede Ethereum madencilerinin işlem ücreti olarak 500.000 dolar kazandığını ortaya koyuyor. Ethereum madencileri Ağustos ayında 113 milyon dolar işlem ücreti kazandı. Dört ay önce bu rakam 3 milyon dolardı.

Bu anlamda Buterin, Ethereum ağında gazın daha verimli kullanılması için bazı alternatifler önerdi. Bu alternatiflerin kullanım kolaylığına dikkat çeken Buterin:

“Gaz ücretleri çok yüksek diyenlere cevabım: O zaman daha fazla insan ödemeleri doğrudan zksync / loopring / OMG üzerinden kabul ediyor olmalı. Cidden, basit ödeme uygulamaları için 2500+ TPS’ye ölçeklendirme burada. Bizim sadece onu kullanmamız gerekiyor.”

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu