Altcoin HaberleriManşet

Güney Kore, Kripto Para Araştırma Yarışına Katıldı!

Sponsorlu İçerik

Yerel basında çıkan haberlere göre, Güney Kore‘nin merkez bankası, kendi CBDC‘sini geliştirmeye başlayabileceğinin sinyalini veren kripto varlık uzmanlarını işe almaya başladı. Başarılı adayların Blockchain çözümleri ve dijital ödeme platformları üzerine araştırma yapacaklarını da ekledi.

Güney Kore, henüz CBDC başlatacağını doğrulamadı. Ancak, Çin bir adım önde olduğu için Japonya da araştırma aşamasına girdi.

Banka yöneticisi Lee Joo Yeol, daha önce yöneticilere, değişiklikten geri dönmenin ulusun güvenini kaybetme riskini taşıyabileceğini ve Asya dijital ödeme yeniliğin de öncü olmaya devam ederken kimsenin geride kalmak istemediğini belirtti.

Kore Bankası, bu yılın başlarında CBDC‘nin sahip olacağı finansal sistem üzerindeki etkiyi araştıran bildiri yayınladı. Raporda, dijital para biriminin mevcut sistemde sorunlara yol açabileceği sonucuna varıldı.

Merkez Bankası, dijital para biriminin, borç verme yeteneğini etkileyebileceğini, mevduatlarda düşüş olursa ticari bankalarla rekabet edebileceğini öne sürdü. Çözüm, kabul ve dolaşımı artıracak olan ticari bankalara dijital paraya ödünç veren merkez bankası olmasıydı.

Her hafta bir merkez bankası dijital paralarla ilgili araştırmasını ortaya koymakta ve liste giderek büyümekte.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu