Altcoin HaberleriManşet
Trend

Mahkemeden SEC’e ret, Ripple’ın XRP’sine Boğa çıktı

Sponsorlu İçerik

Yargıç Netburn, Ripple‘ın SEC‘e, şirket yöneticilerinden kişisel finansal bilgiler isteyen bankalara gönderilen mahkeme celbini geri çekmesini emretti.

Blockchain tabanlı ödeme işlemcisi, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na karşı devam eden yasal savaşında bir galibiyet daha elde etti. Yargıç, SEC’in Ripple yöneticilerinin kişisel banka kayıtlarına erişim talebini reddederek Ripple lehine karar verdi.

Mart ayı başlarında SEC’in Ripple’ın CEO’su Brad Garlinghouse ve kurucu ortağı Christian Larsen için kişisel finansal bilgi talep eden altı bankaya mahkeme celbi gönderdiğini bildirdi.

Brad Garlinghouse ve Christian Larsen ikilisi itiraz etti ve XRP işlemleriyle ilgili tüm gerekli kayıtları sağlamayı kabul ettiklerini ancak kişisel mali durumlarının davayla hiçbir ilgisi olmadığını belirten bir önerge sundu. Dahası, avukatları SEC’in hareketini “tamamen uygunsuz bir erişim” olarak nitelendirdi.

Yargıç Sarah Netburn, Ripple’ın yöneticileriyle hemfikir oldu ve Cuma günü dilekçelerini kabul etti. Sanıklardan bu tür kişisel banka bilgilerini almanın gereksiz olduğunu açıkladı:

“SEC’in talepleri ve üçüncü taraf mahkeme celpleri daha geniş taleplerde bulunuyor. Ancak bu, Bireysel Davalıların XRP’yi halka açık pazara sunması veya satması ya da potansiyel yatırımcılara satışını teşvik etmesi ile hiçbir ilgisi olmayan muazzam bir özel finansal bilgi hazinesinin ifşa edilmesiyle sonuçlanacaktır. “

Sonuç olarak, karar SEC‘e gönderilen mahkeme celplerini geri çekmesini emretti.

Bu, Ripple’in SEC’e karşı bir hafta içinde kazandığı ikinci galibiyet anlamına geliyor. Bu haftanın başlarında, Hakim, firmanın SEC’in Bitcoin (BTC) ve Ethereum (ETH) hakkındaki dahili tartışmalarına erişim sağlamasına izin verdi.

Ripple’ın XRP’si boğa koşusuna son mahkeme kararından sonra start verdi. XRP dün yaklaşık 1 $’lık işlem gördü ancak daha sonra %40 arttı ve 3 yılın en yüksek seviyesi olan 1.4 $’ a ulaştı.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz? >>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu