Altcoin HaberleriManşetSon Dakika

Rusya, Kendi Dijital Parasını Test Etmeye Başladı!

Sponsorlu İçerik

Devlet destekli stabilcoinlerin son birkaç aydır yükselişte olduğu görülüyor. Rusya, kendi dijital parasını başlatmak için bir sonraki adımı attı. Ülkenin merkez bankası, gerçek varlıklarla desteklenen dijital para birimini test etmeye başladı.

Rusya Merkez Bankası başkanı Elvira Nabiullina yaptığı açıklamada, bankanın dijital varlıklara yönelik plan ve eylemlerinden bahsetti. Gerçek varlıklarla korunan dijital parayı vermek isteyen şirketler için özel olarak tasarlanmış düzenleyici sanal alanda dijital para birimini test etmeye başladıklarını belirtti.

Elvira Nabiullina:

“Her şeyden önce, örneğin anlık ödeme sistemlerine kıyasla, vatandaşlarımıza avantajların ne olacağını anlamamız gerekiyor. Çünkü, dijital rublenin; finansal yapının, mevduat çıkışları, fonların yeniden dağıtılması ve değişmesine yol açan ciddi sonuçları olabilir.”

Rusya vatandaşlarının kripto paralara olan ilgisinin son birkaç yılda azaldığını da sözlerine ekledi.

2019 CBDC Yılı Oldu

Merkez bankası dijital para birimleri (CBDC‘ler) Facebook‘un Libra projesini açıklamasının ardından ilgi görmeye başladı.

Çin, CBDC’yi ilk düşünen ülkeler arasında yer alıyor. Planlanan Kasım lansmanı gerçekleşmese de, Çin Halk Bankası’nın dijital para araştırma enstitüsü başkanı, devlet destekli dijital paranın çalışmalarının başladığını doğruladı. Ayrıca halkın anonimlik ihtiyacının karşılanacağına dair güvence verdi.

Yakın zamanda diğer bir adım da AB‘den geldi. Avrupa Merkez Bankası ile işbirliği içinde olan ülkeler, halka açık dijital para başlatmak için resmi bir taslak belge önerdiler.

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu