Altcoin HaberleriManşet

Sağlık Sektöründe IOTA’ya Dayalı Merkezi Olmayan Devrim

Sponsorlu İçerik

IOTA tabanlı Freighter projesinin sırrı dün SKALY‘in açıklamasıyla kısmen ortaya çıktı. Freighter, merkezi olmayan bir platformdaki farklı noktalara anonim olarak büyük miktarlarda veri gönderebilen IOTA için ikinci bir katman protokolü.

Dün Peter Willemsen ve Dennis Schouten çevresindeki SKALY ekibi “Freighter” projesinin sırrını açıkladı ve ilk dönüm noktasını yayınladı. Freighter, bir mesajlaşma servisi olarak güvenli kanallar üzerinden büyük miktarda veri gönderme imkanı sunan IOTA için ikinci bir katman protokolü. Hollanda araştırma enstitüsü TNO‘nun (Hollanda Uygulamalı Bilimsel Araştırmalar Örgütü) daha büyük bir projesinin bir parçası ve sağlık verileri için merkezi olmayan bir platform oluşturmayı amaçlıyor.

SKALY ekibinin dün yayınlanan Medium makalesinde, TNO’nun vizyonu, merkezi olmayan bir platformda farklı noktalara veri taşımak için kullanılabilecek açık kaynaklı bir platform geliştirmek olduğunu açıkladı.

”Düşüncelerimizi IOTA Vakfı ile paylaşmaya ve bu projeyi tüm toplumun yararlanabileceği açık kaynaklı bir projeye dönüştürüp dönüştüremeyeceğimizi araştırmaya karar verdik. Sonuç olarak, açık kaynaklı projeyi destekliyor ve EDF’den (IOTA Ekosistem Geliştirme Fonu) da fon alıyoruz.”

IOTA’ya Dayalı Sağlık Sektöründe Devrim

TNO‘nun daha büyük projesi hakkında ayrıntılı bilgi açıklanmadı. Bununla birlikte, Freighter‘ın SKALY‘in tıbbi verilerin değişimi ve işlenmesi için bir platform geliştirmede aktif bir ortak olduğu araştırma enstitüsünün daha büyük projesinin bir parçası olduğu biliniyor. Bu platform, tıbbi verilerin yalnızca hastanın veya akrabanın yetkili onayı ile üçüncü taraflara aktarılmasına izin veriyor. Ekibin ilk kilometre taşı, Freighter‘ı SKALY platformundan ayırmak ve açık kaynaklı bir proje olarak yeniden inşa etmekti.

Dağıtılmış mesajlaşma hizmeti, geliştiricilerin ve kullanıcıların büyük miktardaki verilerle etkileşimde bulunmaları ve bunları güvenli kanallardan göndermeleri için sağlam bir yol sağlıyor. Birden fazla IOTA düğümünden gelebilecek paralel veri akışlarını kullanarak, Freighter sağlık sektöründe meydana gelen büyük miktarda veriyi işleyebilecek. Veriler, IOTA Streams olarak bilinen MAM’a dayalı kanallar aracılığıyla gönderilecek.

Willemsen‘in açıklamasına göre, Freighter ile gönderilen işlemler diğer IOTA mesajlarından (0 değerli işlemler) veya diğer Freighter kanallarının işlemlerinden ayırt edilemez. Buna ek olarak, teknoloji daha önce MAM ile mümkün olmayan bir kanaldan birden fazla mesajın paralel olarak indirilmesine izin veriyor.

Freighter‘ın bir başka önemli özelliğide de, verilerin bekleme süreleri olmadan yüklendiği servis reddi saldırılarına karşı korunmasıdır. Ayrıca Freighter, kanalların içeriğin ne olduğunu bilmeden kalıcı kanallar aracılığıyla depolanmasına izin veriyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu