Altcoin Haberleri

Sygnum Bank, Stabilcoin Başlattı!

Sponsorlu İçerik

Bir dijital varlık bankası olan Sygnum, İsviçre Frangı‘na sabitlenmiş stabilcoin olan Sygnum Digital CHF‘yi (DCHF) başlattı.

İsviçre merkezli dijital varlık bankacılığı ve menkul kıymetler satıcısı Sygnum Bank, bugün DCHF tokenini piyasaya sürdüğünü duyurdu. DCHF stabilcoin, tam dijital varlık bankacılığı paketi ile düzenlenmiş bir İsviçre bankası tarafından verilen ilk token oldu.

Müşteri hesaplarında çıkarılan her token için, Sygnum Bank, İsviçre Ulusal Bankası‘nda (SNB) teminat olarak eşit miktarda İsviçre Frangı (CHF) tutacak. Banka olarak Sygnum, ürün ve hizmetleri düzenli olarak denetleniyor.

Sygnum DCHF, diğer dijital varlıklar ve fiat para birimleri arasında bir köprü görevi görerek işlem kolaylığı ve verimliliği arttırması bekleniyor.

Sygnum Kurucu Ortağı ve CEO’su Mathias Imbach:

“Dijital varlık ekonomisini hayata geçirmek için gerekli olduğundan Sygnum DCHF’nin geliştirilmesine odaklandık. Önemli operasyonel verimlilikler ve aynı zamanda yeni iş modellerinin geliştirilmesini teşvik edecek. Yakında Sygnum DCHF, varlık transferlerinin derhal çözülmesini kolaylaştırmak için diğer piyasa katılımcıları tarafından da kullanılacak.”

Sygnum’un DLT tabanlı DCHF‘si gerçek zamanlı olarak aktarılabilir, bu da işlemlerin neredeyse anında yapılmasını sağlayacak ve aracılara olan ihtiyacı ortadan kaldıracak.

Bu durumlarda DCHF kullanmak, karmaşıklığı, maliyetleri, zamanı ve ayrıca karşı taraf riskini azaltacak. Kurumsal müşteriler için Sygnum DCHF, dijital varlık ekosisteminin, varlık tokenlerinin bankacılık altyapısına tam entegrasyonunu sağlayan merkezi bir bileşen.

Sygnum Bank’ın Tokenizasyon Başkanı Markus Hartmann:

“Sygnum DCHF, temettü ödemeleri ve diğer kurumsal eylemler gibi işlemlerin çözülmesini ve akıllı sözleşme ödeme yapılarının yürütülmesini kolaylaştıran tokenizasyon teklifimizin ayrılmaz bir parçası.”

Sygnum’un tokenizasyon çözümü, şirketlere mevcut finansal varlıklara dayalı varlık tokenleri üreterek yeni sermaye toplama olanağı sağlayacak. Ayrıca, kurumsal eylemlerin otomatik olarak yürütülmesi olan menkul kıymet ihraç ve yatırımlarının yaşam döngüsü yönetimini geliştirilmesi amaçlanıyor. Sygnum’un tokenizasyon teklifi, DCHF ile birleştiğinde bütünsel ve kesintisiz bir çözüm sunması bekleniyor.

Sygnum hesapları, CHF, EUR, SGD ve USD gibi geleneksel fiat para birimlerinde mevduat kabul edebilir ve bu bakiyeler uygun bir e-bankacılık portalı aracılığıyla Sygnum DCHF tokenleri aktarılabilir. Sygnum müşterileri, Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH) ve diğer tokenler de dahil olmak üzere bir hesapta genişleyen dijital varlıkları güvenli bir şekilde satın alabilirler, ticaret yapabilirler ve tutabilirler.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu