Altcoin HaberleriManşetSon Dakika

New York, Kendi Dijital Parasını Başlatıyor!

Sponsorlu İçerik

New York eyalet milletvekili ve bir Cornell Hukuk Fakültesi profesörü, eyalet dijital para biriminin yanı sıra New York’taki bankacılığa eyalet çapında alternatif oluşturacak bir teklif sunmak için bir araya geldi.

ABD hükümetinin federal mevduat sigorta şirketi verilerine göre, ülke genelinde 2017 yılında 14 milyondan fazla Amerikalı yetişkin banka hesabından yoksundu. Sebepler, kişisel seçimden, kişisel tanımlama ve işsizlik veya çalışma saatleri boyunca minimum kazanç ve bankalara ulaşım sağlama gibi bir dizi engelleyici faktöre kadar değişiyor.

2004 yılında Cornell’in hukuk fakültesine katılan Robert Hockett, banka hesabı olmayan bireyler ve küçük işletmeler için ekonomik sorunları hafifletmeyi amaçlayan New York’ta devlet ödemeleri platformu ve para birimi oluşturma konusunda bir teklif hazırladı. Profesör, Devlet Meclis üyesi Ron Kim (D-Queens) tarafından destekleniyor.

Kim, şimdiye kadar New York Eyalet Meclisi’nde “New York Kapsayıcı Değer Defteri” olarak adlandırılan Empire State‘in yeni sistemini kuracak bir yasa tasarısı başlattı. Devlet Senatörü Julia Salazar (D-Kuzey Brooklyn) paralel mevzuata öncülük ediyor.

Platform, yasa tasarısına göre, ana hesap ile bağlantılı bireysel dijital cüzdanlar sistemi kuracak ve sonunda günlük işlemleri kolaylaştıracaktır. Bireysel cüzdanlar, diğer kişiler ve devlet kurumları arasında değer depolaması sağlayacak ve para transferlerini mümkün kılacak ve ücrete tabi olmayacaktır.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, InstagramFacebookTwitter sosyal medya hesaplarımızdan ve Youtube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu