Altcoin HaberleriManşetSon DakikaTop 10

2019’un En Baskın, En İstikrarlı Koini Tether

Sponsorlu İçerik

Kripto para analitik şirketi CoinGecko tarafından yayınlanan yıllık rapora göre, USDT arz ve ihraç açısından hakimiyetini 2019’da artıran tek stabilcoin oldu. Ana şirketi iFinex ve kripto para borsası Bitfinex‘teki yasal sorunlara rağmen, Tether 2019‘da güçlü bir zemin kazandı. USDT sadece iyileşmekle kalmadı, aynı zamanda 2019 yılı boyunca en ‘istikrarlı’ stabilcoin oldu.

Tether, kötü basın yayınlarına rağmen piyasa performansını düşürmeden %6.5‘lik büyük bir fiyat artışı kaydetti. Buna karşılık güçlü görünen USD Coin (USDC), Paxos Standard (PAX), True USD (TUSD) ve Maker Dai (DAI) hisselerinin düştüğü görüldü.

Hacim açısından Tether, Ethereum ERC-20 ve Tron TRC-20 token kullanımında güçlü büyüme bir kaydetti.

Kıyaslamaya girersek; PAX, pazarın %4.2‘sini elinde tutarak TUSD‘ye verdiği zarar ile destek buldu. USD Coin, bir önceki yıla göre pazar payının sadece %0.5‘ini kaybetti. True USD, piyasadaki hakimiyetinin %4.4′ünü kaybederek ve yıl sonunda toplam pazarın %3.1‘ini elinde tutan ilk 5 stabilcoin arasında en büyük kaybeden oldu.

Winklevoss ikizlerinin borsasının başlattığı stabilcoin Gemini USD, ilk 5’ten düştü.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu