Altcoin HaberleriDiğerleriSon DakikaTop 10
Trend

2020’de Hangi Altcoinler Ölecek?

Sponsorlu İçerik

Bir kripto paranın,  tüccarlara cazip gelebilmesi için likiditeye sahip olması gerekir. Günlük hacim olmadan ticaret yapmak neredeyse mümkün  değildir, son bulgular altcoinlerin %95‘inin bu hacim olmayan kategoriye girdiğini gösteriyor.

BINLERCE ALTCOIN ÖLÜYOR

Tradingview.com‘a göre, bugünün küçük düşüşünde bile, Bitcoin’in piyasa hakimiyeti hala %70‘in üzerinde. Buda altcoinlerin cezalandırıldığı anlamına geliyor. 

2019 yılı altcoinler için korkunç bir yıl oldu,  çoğunluğu yıla başladıklarından daha düşük fiyata geriledi.  Likidite ve hacimler önemli ölçüde düştükçe, gelecek yıl çoğu için daha da kötü senaryolar konuşulabilir.

Yılın başlarında, kripto para analisti Willy Wo, altkoinlerin likiditesine baktığında %99’unun  yetersiz olduğunu söyledi.

Bugün, The Blok’un araştırma direktörü Larry Cermak’ın görüşü ise; Çoğu altcoinin fiyata göre değil, likidite açısından sıfıra gideceğini belirtiyor.

‘’Kripto paraların %95‘inin likiditesi ve %2‘sinin çok az likiditesi yoktur. Shitcoinlerin çoğu 0‘a giderek ölmeyecek, ancak likidite olmadan ölmeyecek.”

Kripto para birimlerinin %95‘i şu anda likiditeye sahip değilken  %2‘si de çok az likiditeye sahip. Shitcoinlerin çoğu 0 değerini likitide de daha erken göreceğe benziyor.

Haber yayına alınırken, Coinmarketcap’te 4.960 kripto para listeleniyordu. Bu altcoinlerin sadece ilk 20’si ölçülebilir likiditeye sahip.

Bitcoin şu anda neredeyse diğerlerinden kat kat daha fazlasına sahip. Ethereum‘dan beş kat daha fazla likiditeye sahipken,  XRP, BCH, Litecoin ve EOS dahil olmak üzere diğer tüm kripto para birimlerinin 10 katından fazla likiditeye sahip. (Stabilcoinler araştırmadan çıkarılmıştır)

Listenin altındaki Bytecoin, Electroneum, Crypterium, SNX, SOLVE ve Centrality‘ de hacimler çok düşük. Piyasa değeriyle ilk 100’ün ötesine geçmek, kelimenin tam anlamıyla likiditesi olmayan binlerce altcoini ortaya çıkarıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu