Altcoin HaberleriManşetSon DakikaTop 10

ABD Ekonomisti: XRP ‘Son Derece Önemli Bir Teknoloji’

Sponsorlu İçerik

Amerikan Ekonomik Araştırmalar Enstitüsü’nün yayın direktörü XRP‘nin dünyayı değiştirebileceğine inandığını söyledi. RT’in Boom Bust ile ilgili yeni bir röportajda, uzun süredir Bitcoin boğası olan Jeffrey Tucker, Ripple ve XRP‘nin yaygın olarak kullanılan ödeme mesajlaşma sistemi Swift‘in “başarısızlıklarından” kurtulmaya hazır olduğunu söylüyor.

XRP’nin bu yıl neden mücadele ettiği sorulduğunda, Tucker daha fazla perakende yatırımcının devreye girmesi gerektiğini söylüyor.

“XRP’nin belirli bir tür kripto olduğunu hatırlamak zorundayız. 2009’da hayatımıza giren kripto parayla aynı değil. Ancak, aracılı bir teknoloji olması bakımından mükemmel bir teknolojidir. Bu tescilli bir teknolojidir.

Birçok yatırımcı bu nedenle ilgilenmiyor. Bu, dünyayı değiştirmeyeceği anlamına gelmez. Bence bu son derece önemli bir teknoloji. Çünkü bu antika Swift sisteminin başarısızlıklarından kurtuluyor. Eski finansal sistemlerimiz, küreselleşmenin yeni çağıyla başa çıkmakta yetersizdir.

Ve XRP bu anlamda gerçekten değerli. Ancak bir token olarak, muhtemelen istikrarında ve sınır ötesi ödeme sistemlerinde değerli olduğunu düşünüyorum. Ve bu biraz sürpriz. Dediğim gibi, 2009’dan 2013’e kadar kimsenin bunu beklediğini sanmıyorum.”

3. en büyük kripto para biriminin piyasa değeriyle düzenlenmesine gelince, Tucker XRP’nin kesinlikle bir güvenlik olarak sınıflandırılmaması gerektiğine inandığını söyledi.

Politika yapıcıları, ortaya çıkan ödeme teknolojisi konusunda rahat olmaya ve eski kuralları yeni bir gerçekliğe uygulamayı denemeye çağırıyor.

“Sorun burada. Bu eski kategoriler aslında bir protokolün haklarına gerçekten sahip olan bu yeni teknolojilerle ilgili değil. Güvenlikle aynı şey değil. XRP bir güvenlik değil. Sadece değil. Ve yapmaya çalıştığımız şey, bu modern 21. yüzyıl teknolojilerini eski 20. yüzyıl kategorilerinde yeniden sınıflandırmak. Aslında bir anlamı yok.

Bunu neden yapıyoruz? Sadece düzenlemeleri kaydedebilir, düzenleyicileri kaydedebilir ve bürokratları kontrol edebilmeleri için kaydedebiliriz. Ama hiçbiri mantıklı değil. Bu kararların alınmasının bu kadar uzun sürmesinin nedeni geleneksel menkul kıymet olarak nitelendirilmemesidir. Bunlar tamamen yeni bir şey. Sonunda, Washington bürokrasilerinin yeni şeylerin olduğu ilerleyen bir dünyada yaşadığımıza alışmak zorunda kalacaklarını düşünüyorum.

Özel paranın mümkün olduğunu öğrendik. Ödeme sistemlerinin ve paranın aynı teknolojiye birleştirilebileceğini öğrendik. 15 yıl bile olsa bu hiç doğru olmadı. Bu yüzden burada yeni bir gerçekliğin farkına varmak için politikacılar ve bürokratlar adına bazı hareketler yapmamız gerekecek. Ve Bitcoin’in gerçekten işe yarayabileceğini ilk gördüğümüz Ocak 2009’da şaşkına dönmüştü.”

Mutlu Demirkapı

Girişimci ve YouTuber Olan Mutlu Demirkapı, kripto para alanında çeşitli incelemeler ve araştırmalar yaparak kendisine bu alanda misyon yüklemiştir. En Kripto Haber yazarları arasında yer almaktadır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu