Altcoin HaberleriDiğerleriTop 10

ABD, Stabilcoinleri menkul kıymet olarak sınıflandırıyor!

Sponsorlu İçerik

ABD milletvekilleri, stabil koinleri menkul kıymetler olarak sınıflandırmayı önerdiler. Milletvekilleri Sylvia Garcia ve Lance Gooden, stabil koinleri düzenlemek için House Finansal Hizmetler Komitesi’ne yasa tasarısı önerdiler. Önerilen tasarı, Libra gibi projelere daha büyük bir düzenleyici yük getirebilir. Teksas temsilcileri Lance Gooden ve Sylvia Garcia, ekim ayında “2019 Yönetilen Stabil Koinler ve Menkul Kıymetler Yasası” adlı bir yasa önerdiler.

Milletvekili Sylvia Garcia, Libra gibi yönetilen stabil koinlerin mevcut yasalar altında menkul kıymetler olduğunu söyledi. Bakan, bu mevzuatın belirsizliğini ortadan kaldırmak için tüzüğü açıklığa kavuşturduğunu belirtti. Temsilci Gooden ayrıca, ABD’nin kriptolar ve dijital alan için yasal peyzajın şekillenmesinde büyük rol oynaması gerektiğini öne sürdü. Önerilen tasarı, ABD SEC’in kripto para birimi endüstrisi üzerinde daha fazla kontrol sahibi olmasını sağlayacak.

Facebook’un stabil koin projesi Libra, birçok fiat para birimi ile desteklendi. Ancak güveklik gerekçeleriyle proje birçok kurum ve kuruluştan tepki topladı. Eğer teklif edilen yasa tasarısı kanun haline gelirse, kripto para biriminin düzenlemeleri daha katı olacağından Libra’nın sorunu artacaktır. Şu anda, kripto paraların güvenlik mi yoksa özellik mi olduğunu belirleyen bir yasa yoktur.

Daha önce, çeşitli Ripple yatırımcıları siciline kayıtlı menkul kıymetleri sattıkları iddiasıyla şirket aleyhine dava açmıştı. Dava şu anda mahkemede ve sonucu merakla bekleniyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu