Altcoin HaberleriTop 10

Bitcoin Cash Madencileri, Bitcoin’e Göç Etmeye Başladı

Sponsorlu İçerik

Bitcoin Cash ağı, BCH halving‘ten sonra Bitcoin‘e göç eden madencilerinin teslim olduğunu gördü. Bitcoin Cash, hashrate’te önemli bir düşüş gösteriyor. Düşüşün yaklaşık %60 olduğu tahmin ediliyor.

Bitcoin Cash ağı, halving gerçekleştikten sonra hashrate’te önemli bir düşüş gösteriyor. Birkaç gün önce bildirdiğimiz gibi, Bitcoin‘e büyük ölçüde göç eden BCH madencilerinin kapitülasyonlarında bir artış oldu. Bitcoin, Bitcoin Cash madencileri için üstün bir karlılık sunuyor. Bu, BTC halving‘inden önce en az bir ay boyunca geçerli olacak.

Bitcoin Cash Başarısız Mı Oldu?

Bitcoin Cash halving‘i, 630.000 bloğa ulaşıldığında gerçekleşti. BCH halving nedeniyle madencilik ödülleri 12.5 BCH’den 6.25 BCH’ye düşürüldü. Messari verilerine göre, günlük BCH madencileri için ödül aşağıdaki grafikte gösterildiği gibi 471.600 $ ‘dan 235.800 $’a düştü.

Buna ek olarak, fork.lol verileri, aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi, halving‘ten bu yana Bitcoin Cash hashrate’te %60’tan fazla bir düşüş gösterdi. 8 Nisan’da, BCH halving’ten önce hashrate 4.36 EH / s’ye ulaştı ve yayınlandığı tarihte sürekli olarak 1.21 EH / s’ye düştü. Diğer platformlar farklı metrikleri kaydetti, ancak hepsinde BCH hashrate negatif olarak görüntüleniyor.

Messari, trendin Bitcoin halving‘e kadar devam edebileceğini söyledi:

”Geçici olarak BCH’de madencilik yapmak daha az karlı olsa da, SHA-256 madencilerinin halving’den önceki haftalarda BTC’ye geçtiklerini görebiliyorduk.”

Kripto para topluluğundaki eleştiriler daha ağırdı. Adamant Capital’in kurucusu Tuur Demeester, Bitcoin Cash‘in “başarısızlığını kabul etmesi gerektiğini” söyledi. Demeester, BCH‘nin “2019’dan beri tamamen merkezileştirildiğini” söyledi.

Poolin başkan yardımcısı Fernando De La Torre, bir BTC madencisinin BCH madencisi olarak dolar cinsinden ödülünün 1.41 katını toplayabileceğini söyledi. De La Torre, BCH madencilerinin katılımını sorgulayanlardan biri oldu, hatta ne kadar maliyet veya kâr olursa olsun BCH ağını aktif tutmak isteyen bir grup madenci olduğunu belirtti. Bu, BCH ağının merkezileştirilmesini vurgulayan Demeester’ın sözünü destekliyor.

Bitcoin Cash, son 24 saatte %3.04 düşüşle 258 $’dan işlem görüyor.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu