Altcoin HaberleriManşetTop 10

Bitcoin Cash, yeni bir hard fork’la karşı karşıya!

Sponsorlu İçerik

Bitcoin Cash, büyük olasılıkla 15 Kasım’da BCH sahiplerine bir airdrop getirecek yeni bir hard fork yaşayacak.

Geçtiğimiz birkaç hafta içinde, Bitcoin Cash (BCH) topluluğu içindeki anlaşmazlık arttı ve başka bir hard fork tehdidiyle sonuçlandı. Bitcoin Cash’in önde gelen isimlerinden Roger Ver’in yaptığı açıklamaya göre, Bitcoin ABC’nin baş geliştiricisi Amaury Sechet, 15 Kasım 2020’de Bitcoin Cash hard fork’u gerçekleştirecek.

Geçmişte olduğu gibi, Bitcoin Cash topluluğunda kimin “Bitcoin Cash” markasını ve fork’dan sonra “BCH” sembolünü talep edebileceği konusunda bir tartışma var. Tabii ki, Amaury Sechet etrafındaki Bitcoin ABC geliştirme ekibi, kavga etmeden pes etmeyecek gibi görünüyor. Sechet, Twitter’da Ver’in yaptığı açıklamaya sadece şu şekilde yorum yaptı:

”Craig Wright’tan alıntı yapacak olursak, saçmalık ve yalanlar!”

Bitcoin Cash topluluğunda yenilenen hard fork savaşının arkasında ne var?

Bitcoin Cash topluluğunun yenilenmiş bölünmesinin iddia edilen nedeni, yaklaşık bir ay önce 15 Kasım için duyurulan Bitcoin Cash için bir güncelleme teklifi. Diğer değişikliklerin yanı sıra, Sechet ve geliştirme ekibi, madencilikten çıkarılan BCH’nin %8’inin protokol gelişimini finanse etmek için Bitcoin ABC’ye yönlendirilmesini sağlayan yeni bir “Coinbase kuralı” sunacak. Sechet’e göre finansman, Bitcoin Cash’in Bitcoin ve Ethereum ile rekabet etmesini sağlamak için yeni geliştirme kapasitesinin sağlanmasını sağlayacak.

Bununla birlikte, Bitcoin Cash’in en ünlü savunucusu Roger Ver (Bitcoin.com’un kurucusu) ve müşteri uygulaması Bitcoin Cash Node (BCHN) çevresindeki ekip, yeni Coinbase Kuralının uygulanmasına karşı çıktı. Ver, Bitcoin Cash blok ödülünün bir kısmını tek bir geliştirme ekibine ödeme yapmaya yönlendirmek, “Sovyet tarzı bir merkez planlamacının hayalinin gerçekleşmesidir” dedi.

İlk bakışta son hard fork savaşının nasıl biteceği net görünmüyor. Coin.Dance verilerine göre, node’lerin yaklaşık %42’si Bitcoin ABC istemcisini, %45’i Bitcoin Unlimited istemcisini ve sadece %10’u BCHN istemcisini kullanıyor.

Ancak, şu anda topluluğun çoğunluğu Ver ve ekibinin arkasında duruyor gibi görünüyor. Dolayısıyla Bitcoin Unlimited uygulamasının arkasındaki geliştiriciler yeni Coinbase Kuralına karşı çıktılar. Roger Ver’e gerçekten katılırlarsa, bu, %55’lik dar bir çoğunluğun Kasım yükseltmesini reddetmesine ve böylece Bitcoin Cash markasını korumasına yol açacak.

Ayrıca, son birkaç gün içinde Binance, Huobi, BTC.Top, Hashpipe, P2Pool, F2Pool, Easy2Mine ve Bitcoin.com gibi bazı Bitcoin Cash madencilik grupları, bloğun Coinbase parametrelerinde “powered by BCHN” sinyali verdi. Buna rağmen, hard fork’un nasıl sonuçlanacağı görülecek. Daha 75 gün var. İronik olarak, 15 Kasım, Bitcoin SV hard fork’unun iki yıl önce gerçekleştiği gün olabilir.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu