Altcoin HaberleriTop 10

Cardano, Test Ağında 1000’den Fazla Stake Havuzu!

Sponsorlu İçerik

IOHK CEO’su Charles Hoskinson, katıldığı bir canlı yayında, Cardano Vakfı‘ndaki ilerlemelerinden ve gelişmelerden bahsetti, daha sonra da güvenlik ile ilgili hataları kontrol etmek için güncellenme kodunu araştıran yeni bir güvenlik denetim raporuna değindi. “İçinde iyi, kötü ve çirkin var” diyen Hoskinson, denetim ekibinin rapor edilen sorunları halka açıklamadan önce temizlenmesi için vakfa sunduğunu belirtti.

Hoskinson, endüstrinin son 10 yılda nasıl geliştiğinden de bahsetti ve sistemin kapasitesinin gerçekten Bitcoin veya Ethereum tarafından karşılanmayan bir yerde olması gerektiğini savundu. Hoskinson, Cardano‘yu oluştururken, yazılım ve donanım sistemlerinin doğrulanması için matematik tabanlı bir teknik olan kripto para birimleri ile resmi yöntemlerin nasıl yapılacağını bulmak gibi şeylerle karşılaştığını söyleyerek genel problemlerden bahsetti.

Hoskinson, Shelley tarafından teşvik edilen test ağının piyasaya sürülmesinin, topluluk içinde bahis deneyimi ve neden bu kadar önemli olduğu konusunda geniş bir tartışmayı başlatma amacında olduğunu da anlattı. Onlar için, bunun nasıl bir hayati araç olduğunu açıklarken, “bu açıdan toplumdan çok büyük bir katılım ve destek aldık,” dedi.

Charles Hoskinson:

“Teşvik edilen test ağına başladığımızda, en acayip umudumuz yüz adet makul stake havuzuna sahip olmaktı ve elli tane alacağımızı düşündük. Neredeyse bin kayıtlı havuzdayız ve bunun için görünürde henüz bir son yok.”

Ayrıca, Shelley aşamasına doğru OBFT hard fork’un ilk adımı getirdi. Bu hard fork, oy birliği ile gerçekleşen yeni bir çözüm yolu getiren ve kesin olmasa da 20 Şubat’ta gerçekleşmesi beklenen teknolojik bir güncelleme olarak tanımlanabilir. “Şansımız yaver giderse, Byrant yeniden başlatma kodunu da bu ay çıkaracağız” dedi ve bunu “şirket tarihindeki en gurur verici çalışmaları” olarak adlandırdı.

IOHK CEO’su, Cardano Vakfı’nın Haskell test ağını iki aşamada açacağını iddia etti. İlk aşama, şu anda teşvik edilen test ağında kayıtlı kullanıcıların Shelley Haskell test ağına aktarılmasına yardımcı olan durum operatörlerini içerecek ve kendisine göre bu süreç iki ile dört haftaya kadar gerçekleşecek. İkinci aşama, kullanıcıların ödüllerini, kazançlarını ve bakiyelerini doğrulamasını sağlayan şeyler gibi tüketici tarafının serbest bırakılmasını destekleyecek nitelikte şeylerden oluşacak.

Hoskinson, ortak işbirliklerinin etkinliğini artırmak için Cardano Vakfı‘nın ekosistem olarak Haskell‘e nasıl özgün katkılar yapmak zorunda kaldığı hakkında da konuştu. “Bir yılı aşkın süredir GHCJS ve Asterius projeleri üzerinde çalışmayı finanse ediyoruz” dedi.

 Ayrıca, iki projenin sırasıyla Haskell’i Javascript’e ve webassembly’e göre derleyeceğini ve bunu Cardano’daki akıllı sözleşmeleri tanımlamak için bir dil olan Plutus’un başarısı için inanılmaz derecede önemli olan Rust, C ve C ++ gibi diller gibi taşınabilir hale getireceğini söyledi.

Hoskinson, Vakfın yaklaşık iki yıl önce, bağımsız olan yazılım güncellemelerini incelemek için IBM Research de dahil olmak üzere üyelerden oluşan bir konsorsiyumu ile başvurusu hibe getirdi. 500.000 dolarlık hibe, bu güncellemelerin nasıl yürütüldüğünü detaylandıran 39 sayfalık bir kağıdın üretilmesine neden oldu.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu