Altcoin HaberleriManşetTop 10

C. Larsen: XRP ödeme sistemi olarak SWIFT’in yerini alabilir

Sponsorlu İçerik

Ripple‘ın kurucu ortağı Chris Larsen, XRP‘nin SWIFT‘in sınır ötesi bir ödeme sistemi olarak yerini alabileceğini söyledi. Larsen‘e göre, düzenleyiciler ve yasal çerçeve ile ilgili netlik eksikliği kripto para endüstrisinin gelişimini engelliyor.

Ripple kurucu ortağı Chris Larsen, COVID-19 virüsünden kurtulduktan sonra Block Stars podcast’i için bir röportaj verdi. Larsen, Bitcoin ve kripto para pazarının gelişimi hakkındaki görüşlerini dile getirdi. Ayrıca, Blockchain teknolojisi ve kripto para hareketinin küresel finansal sistemin ilerlemesi için ne anlama geldiğinden bahsetti. Larsen, kripto para birimlerinin arkasındaki teknoloji için küresel finansal sistemi etkilemesi, daha fazla benimsenmesi, ölçeklenebilirlik, evrim ve mevcut finansal sistemle entegrasyon olması gerektiğini söyledi.

SWIFT’e alternatif olarak XRP

Larsen daha sonra Ripple Koridorları ve sınır ötesi ödemeleri mümkün kılan teknoloji hakkında konuştu. Kurucu ortak, sorunsuz bir şekilde çalışması için insanlar ve kurumlar arasında daha fazla işbirliği, gelişme ve birlikte çalışabilirlik olması için finansal sistemde bir değişikliğe ihtiyaç olduğunu söyledi.

Chris Larsen:

”Bu sadece değeri aktaran insanları değil, herkesi etkiler. Aynı zamanda sizi de etkiler, çünkü küresel ekonomiye katılan milyarlarca insanın potansiyelini yavaşlatır. Temelde ölü doğmuş işletmeler yaratır, çünkü hareketli değerin bu kadar yavaş, bu pahalı olduğu bir dünyada başarılı olamıyorlar. Swift gibi sistemlerde gördüğümüz gibi, değeri taşımak için günler, büyük başarısızlık oranları, sadece bu potansiyeli ve bu yeni fikirleri engelliyor.”

Larsen ayrıca kripto para endüstrisine en büyük engelin düzenleme ve yasal çerçeve olduğunu belirtti. Ripple, kripto endüstrisi için açık bir düzenleme ve sağlam bir yasal çerçeve arayışında en çok yer alan şirketlerden biri. Şirket Washington’da, Larsen’in söylediği gibi endüstri için temel olan bu sorunu çözmek için düzenleyicilerle birlikte çalışmak üzere bir şube açtı.

Son olarak Larsen, XRP‘nin SWIFT ödeme sistemini değiştirme potansiyelini tartıştı. Larsen, XRP‘nin arkasındaki teknolojinin, proof of work modeli aksine geleneksel sisteme uygun bir alternatif olacağını söyledi. Çünkü XRP Ledger bir grup madenciye güvenmek zorunda değil. Sonuç olarak, %51 saldırısı riski yok. Aksi halde Larsen, Bitcoin gibi kripto para birimlerinin gerektirdiği yüksek enerji tüketimine de dikkat çekti.

”XRP bu verimsiz (SWIFT) sistemin yerine kullanılabilir. Birçok yönden, belki yaptıkları şeyin %80’i gayet iyiydi, değişmek zorunda değildi. Ancak 70’lerde inşa edilmiş bir sisteme bağımlı oldukları için temelde kırılmış olan sınır ötesi ödemelerin bu önemli bir bileşeni var. SWIFT ve bu Swift bankacılık sistemi, sadece bir kabus.”

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu