Altcoin HaberleriManşetTop 10

Çinli yetkililer, XRP mi satıyor?

Sponsorlu İçerik

Araştırma firması XRPlorer’ın CEO’su ve kurucusu Thomas Silkjær, dün Twitter’da PlusToken dolandırıcıları tarafından çalınan milyonlarca XRP hakkında yakın zamanda yapılan bir araştırmayı yayınladı. Silkjær, geçtiğimiz iki hafta içinde kripto para borsası HBTC’ye yaklaşık 32 milyon XRP’nin (8.75 milyon dolar değerinde) transfer edildiğini açıkladı.

Çinli yetkililer Temmuz ayı sonunda Bitcoin, Ethereum, XRP ve EOS’da tahmini 5.6 milyar dolar değerinde (yeni tahminlere göre) hırsızlıktan sorumlu olduğuna inanılan PlusToken ponzi şemasının çekirdek üyelerinin tutuklandığını bildirdi. Bu anlamda Silkjær dün yaptığı açıklamada, transferlerin PlusToken üyeleri veya Çin’deki kanun uygulayıcı kurumlar tarafından yapılmış olabileceğini belirtti.

Silkjær ayrıca, çalınan 300 milyon XRP‘nin yalnızca 88 milyon XRP‘sinin (25.32 milyon dolar değerinde), dolandırıcılık sisteminin hesaplarına atfedilebilecek 16 hesapta kaldığını ve henüz borsalarda tasfiye edilmediğini belirtti.

18 Ağustos’ta yaptığı açıklamada Silkjær, 12 milyon XRP’nin kripto ticaret platformlarına aktarıldığını ve kripto paraları karıştırmak ve tokenlerin kökenini gizlemek için karışık havuzda 120 milyon XRP kaldığını söyledi. Adı belirtilmeyen bir borsa, XRPlorer CEO’suna 12 milyon XRP’nin kolluk kuvveti tarafından kendilerine gönderildiğini doğruladı.

PlusToken dolandırıcılığı

PlusToken, 2018 ortalarında başlatılan ve yüksek yatırım getirisi sunduğunu iddia eden bir Çin cüzdan hizmetiydi. Dolandırıcılar, getirilerin piyasa karları, madencilik gelirleri ve yönlendirme avantajlarından elde edildiğini iddia etti. Katılımcılar, para transferi ve yeni kurbanları dahil etmeleri karşılığında ödüller aldı. PlusToken sisteminin 2 milyondan fazla yatırımcıyı dolandırdığı söyleniyor.

Çin polisi, Temmuz ayı sonunda PlusToken çokuluslu ponzi şemasını çökertti. Resmi kaynaklara göre, polis daha önce kaçak olan 27 çekirdek üyeyi ve PlusToken’in 82 kilit üyesini tutukladı.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu