Altcoin HaberleriTop 10

Dolandırıcılar, 8.5 milyon XRP çaldı!

Sponsorlu İçerik

XRP veri toplayıcısı xrplorer‘dan araştırmacılar sosyal medyada XRP hediye dolandırıcılıklarının kullanıcılardan 1.5 milyon doların üzerinde 8.5 milyon XRP çaldığını iddia ediyor.

Verilere göre, 2019’dan beri dolandırıcılar, kripto para piyasasının tanınmış isimlerini ve ünlüleri kullanarak sahte bağış programlarıyla kullanıcılardan 8.5 milyon XRP çalmayı başardılar.

Araştırmacılara göre, fonların daha sonra popüler kripto para borsaları aracılığıyla fiat paraya çevrildiği bildiriliyor. Hediye dolandırıcılığı, dolandırıcıların ünlüler veya önde gelen topluluk üyelerinin eski videolarını birleştirerek kullanıcılara hediye vaat ediyor. Hediye programına katılmak için, kullanıcılardan adreslerinin doğru olduğunu kanıtlaması için hesaba para göndermelerini ve sözde gönderdikleri miktara orantılı olarak kripto para kazanacaklarını vaat ediyorlar.

Xrplorer‘a göre, hediye dolandırıcılıklarını çalıştıran dolandırıcılar artık borsalar yoluyla her gün aklanan birçok fonla en az 5.9 milyon XRP‘ye sahipler. Dolandırıcılıkların doğası nedeniyle, kurbanların ne olduğunu fark etmeden önce fonlar zaten aklanıyor.

Xrplorer’ın verilerini bağımsız olarak doğrulamak mümkün olmasa da, dolandırıcıların çeşitli sosyal medya platformlarını kullandığı biliniyor ve bilgisayar korsanları sahte hediye programı oluşturmak için doğrulanmış hesapları ele geçiriyor. Dolandırıcılar, popüler YouTube kanallarını hackliyorlar ve YouTube‘un içerik oluşturucularına hesaplarını geri vermesi biraz zaman alıyor.

Dolandırıcılıklara karşı Ripple Labs ve CEO’su Brad Garlinghouse, YouTube‘a dava açtı ve Google’ın sahip olduğu video paylaşım platformunun, “halka açık imajlarına, markalarına ve itibarlarına onarılamaz zararlar” yaratan XRP hediye dolandırıcılıklarına baskı yapmadığını iddia etti. Ödenecek potansiyel zararlardan bahsetmese de, Garlinghouse fonların dolandırıcılık mağdurlarına geri ödeme yapmak için kullanılacağını belirtti.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu