Altcoin HaberleriManşetTop 10

Eski Ripple kurucusu, XRP satışlarını 13 kat artırdı

Sponsorlu İçerik

Ripple‘ın eski kurucu ortağı ve Stellar’ın şu anki CTO’su Jed McCaleb, XRP satışlarını 2019’a kıyasla neredeyse 13 kat artırdı.

XRP topluluğu XRP’nin fiyatı konusunda endişelendiğinde, genellikle fiyatı olumsuz etkilediğinden şüphelenilen iki ana sorun var: Ripple‘ın kendisinin satışı ve XRP Ledger’ın eski mimarı ve kurucu ortağı Jed McCaleb’in satışları. Stellar Lumens (XLM)’in şu anki CTO’su bir zamanlar Ripple’ın başındaydı. Ancak aynı zamanda kurucu ekibin bir parçası olan ve şu anda Ripple’da genel müdür olan Chris Larsen ile bir anlaşmazlık nedeniyle 2014’te şirketten ayrıldı.

XRP Ledger’ın oluşum bloğu ile oluşturulan 100 milyar XRP’den 20 milyar XRP kuruculara, diğer 80 milyar XRP ise Ripple’a gitti. Jed McCaleb işini bıraktığında, karşılık olarak 20 milyar XRP’nin 9 milyarını tazminat olarak aldı. XRP fiyatının düşmesini önlemek için her iki taraf da Şubat 2016’da bir anlaşmaya vardı.

Anlaşmaya göre McCaleb, seçtiği bir hayır kurumuna (DAF) 2 milyar XRP bağışlamak zorunda kaldı. Kalan XRP, bir gözetim hesabında tutulacak. Bu hesap için belirli kurallar oluşturuldu. Eski Ripple kurucu ortağı, DAF ile birlikte günlük ortalama XRP hacminin maksimum %0.5’ini satmasına izin verildi. Bu kota ikinci ve üçüncü yılda %0.75’e, dördüncü yılda %1’e yükseldi. Anlaşmanın dördüncü yılından sonra McCaleb ve DAF, her gün ortalama günlük XRP hacminin %1.5’ini satabileceklerdi.

McCaleb’in XRP satışları tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı

XRPArcade’in belirlediği gibi, anlaşmadan sonraki ilk dört yılın Şubat 2020’de geçtiği açıkça görülüyor. Şubat 2020’den sonra, McCaleb’in satışları önemli ölçüde arttı. Çünkü, son birkaç ayda XRP hacmi bir yandan arttı ve McCaleb’in artık günlük ortalama hacmin %1.5’ini satmasına izin verildi.

McCaleb, 2018’de günde ortalama 346.087 XRP satarken, bu 2019’da ortalama 481.950 XRP oldu. Ancak 2020’de bu miktar bir önceki yıla göre neredeyse 13 katına çıktı. XRPArcade’in hesapladığı gibi McCaleb, 2020’de ortalama olarak günde 1.862.383 XRP sattı.

Satışlar, Mart 2020’den bu yana önemli ölçüde arttı ve Ağustos satışlarının önceki ayları bir kez daha gölgede bıraktı. Ağustos ayından önceki satışlar hiçbir zaman 4 milyonu (günlük) aşmazken, Ağustos ayı ortalaması 6.180.850 XRP’dir.

McCaleb’in günde ortalama 1.862 milyon XRP satmaya devam etmesi halinde tüm XRP’sini satması altı yıldan fazla sürecek. Öte yandan, günde 6.180 milyon XRP satmaya devam ederse, hissesi iki yıldan daha kısa bir sürede tükenebilir.

McCaleb’in satışlarının XRP fiyatı üzerindeki etkisi, kripto para topluluğunun en tartışmalı konularından biri. WhaleAlert, bu yılın başlarında McCaleb’in son beş yılda 135 milyon dolar değerinde XRP’yi ortalama 0.129 dolar fiyatla sattığı bir çalışma yayınladı. Çalışmada, XRP’nin fiyat istikrarı için potansiyel bir risk oluşturduğu sonucuna varıldı.

Ancak, McCaleb’in satış hacmindeki keskin artışına rağmen, XRP fiyatı mevcut boğa piyasasında güçlü kazançlar gösteriyor.

Altcoin haberleri ile ilgili en güncel içeriklere ulaşmak ister misiniz?>>> Hemen enkriptohaber.com/altcoin sayfamızı ziyaret edin, gelişmeleri kaçırmayın!
Tüm gelişmeleri anlık almak ister misiniz? >>> Hemen Telegram, Instagram, Facebook, Twitter, YouTube hesaplarımızı takip edip bildirimleri açın gelişmelerden ilk siz haberdar olun!

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu