Altcoin HaberleriEthereum HaberleriTop 10

‘Ether Ve Ripple, Merkez Bankası Dijital Paraları İçin Güç’

Sponsorlu İçerik

Fransa merkez bankası, bankalar arası ödemeler için kendi merkez bankası dijital para birimini (CBDC) sunmanın uygulanabilirliğini araştırmak için deneysel bir program başlattı.

Pazartesi günü yayınlanan bir belgede, Fransa merkez bankası ilgili tarafları 15 Mayıs’a kadar olan başvuruları ile programa katılmaya davet etti. Plan, ulusal para birimi için bir dizi ekonomik fayda ve potansiyel kullanım durumlarını tanımlayacak.

Fransa merkez bankası tarafından yapılan açıklamada:

“Bu deneylerin zorluğu, mevcut iki merkezi para biçiminin yerini almak değil, yenilikçi teknolojilerin ödeme sistemlerinin ve finansal altyapıların verimliliğini ve akışkanlığını nasıl geliştirebileceğini belirlemek ve ekonominin düzgün finanse edilmesini sağlamak için daha iyi bir finans sektörüne izin vermek.”

Merkez bankası aynı zamanda kripto para birimlerinin CBDC‘lere güç sağlamak için nasıl kullanılabileceğini analiz ediyor. Bankanın yakın tarihli bir raporunda, Ethereum (ETH) ve Ripple‘ı (XRP) tokenize merkez bankası dijital para birimlerini yayınlamak için kullanılabilecek iki kripto varlığı olarak belirtti.

Merkez bankasının raporunda:

“Bu çözüm, Blockchain’de tokenleştirilen varlıkları kullanarak, nihai uzlaştırma dahil uçtan uca işlemleri gerçekleştirmek için kullanılabilir. CBDC’nin bir biriminin özellikleri (para birimini temsil eden dosya, kullanımı sağlayan anahtarlar), örneğin Ethereum ve Ripple’da mümkün olan başka bir Blockchain’de dolaşan bir kriptoassete entegre edilebildiğinden, daha sonra kullanmak mümkün olacak. Toptan CBDC birimi, dijital para biriminin resmi dolaşım ağına ait olmayan varlıklar arasında ikincil Blockchain ile değiştirilebilir.”

Fransa merkez bankası başkanı François Villeroy De Galhau, Aralık 2019’da Fransa‘yı CBDC ihraç eden ilk ülke haline getirme planlarının ortasında deney projesini açıkladı.

Galhau, CBDC‘nin hızlı hareket eden teknolojik değişikliklere ayak uydurabilecek güvenli bir ödeme aracı için çözüm olabileceğini söylüyor. Çin ve İsveç dahil olmak üzere diğer ülkeler de kendi dijital para birimlerini başlatmak için adımlar atıyorlar.

Tüm haberlerimizi Telegram kanalımızdan, Instagram, Facebook, Twitter sosyal medya hesaplarımızdan ve YouTube kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Başa dön tuşu